• Головна
  • Новини
  • Визначено місце для пам’ятного знаку "Захисникам України" у Вараші

Визначено місце для пам’ятного знаку "Захисникам України" у Вараші

Під час чергового засідання члени організаційного комітету з питань спорудження пам’ятного знаку "Захисникам України" та представники громадськості знову обговорювали можливі місця розміщення пам’ятного знаку.

Серед запропонованих варіантів - місце біля приміщення виконавчого комітету Вараської міської ради, проспект Шевченка, сквер біля стадіону "Ізотоп", а також сквер навпроти готелю "Вараш". Власне остання зі згаданих локацій і була визнана найперспективнішою. Також учасники засідання вирішили, що пам’ятний знак має бути присвячений і захисникам України, і борцям за її незалежність.

"Пам’ятний знак має бути точкою тяжіння, контактним місцем і він має бути доступним для людини. Тобто людина має бути у самому центрі цього меморіалу", – наголосив начальник відділу архітектури та містобудування Вараської міської ради Владислав Ільницький.

У свою чергу міський голова Олександр Мензул вважає пам’ятник одним із елементів виховання молодого покоління.

"Це дуже добре, що біля нього будуть гуляти мами із малими дітьми. Пам'ятник – це знак, який буде впливати на виховний процес дітей. Саме тому він має бути в центрі", – переконаний Олександр Мензул.

Під час зустрічі обговорювалася і проблема можливої присутності в сакральному місці антисоціальних елементів, які можуть вчиняти акти вандалізму. Зокрема, на цьому наголосив представник громадськості, учасник бойових дій Валерій Конопко. Вирішити питання планують патрулюванням скверу та встановленням камер відеоспостереження.

Наступним етапом роботи організаційного комітету буде створення технічного завдання, яке передбачатиме також і розробку концепції місця розміщення пам’ятного знаку, благоустрою усієї території скверу.