• Головна
  • Новини
  • У Вараській громаді створюється "Інститут третього віку"

У Вараській громаді створюється "Інститут третього віку"

Відбулася робоча зустріч представників Департаменту соціального захисту та гідності, Територіального центру соціального обслуговування виконавчого комітету Вараської міської ради та громадських активістів. Під час зустрічі обговорювали питання реалізації на базі територіального центру проєкту "Інститут третього віку".

"У нашій громаді є багато людей із великим багажем досвіду, знань та чималою кількістю вільного часу. Нам треба повертати практику залучення людей поважного віку до громадської діяльності. Кожен із них може бути корисним нашій громаді. На жаль, так сталося, що вони відчувають себе покинутими. Ситуацію треба виправляти. Хочу подякувати "Гончаренко центру" за їх внесок у досягнення нашої спільної мети. Ми, власне, і організували цю зустріч, щоб об'єднати наші зусилля - департаменту, центру, активістів", - зауважує директор Департаменту соціального захисту та гідності Світлана Осадчук.

1625725278597

"Уже організовані безкоштовні заняття фітнесом для людей 55-75 років. Також у нас є клуб корисних зустрічей "Кава+", на які запрошуємо до спілкування спеціалістів із різних сфер: кардіологів, психологів, у майбутньому прийдуть нотаріус, представник ЦНАПу, банку. Наші пенсіонери можуть ділитися досвідом із молоддю - багато хто займається декоративно-ужитковим мистецтвом, можемо організовувати майстер класи. У планах налагодження стосунків із дитячим будинком, де літні люди матимуть можливість спілкувалися з дітьми - організуємо "Прогулянку з бабусею". Думаю, що це буде корисно для всіх - відірвати літніх людей від дивану, від телевізору, щоб у них виникло бажання вийти на прогулянку чи піти потанцювати у сквері, парку. А взагалі ще дуже багато ідей, які хочеться реалізувати", - розповідає про проєкт його ініціатор Юлія Ходюнова.

1625725278621

Також під час робочої зустрічі директор територіального центру Ольга Печончик ознайомила присутніх із переліком послуг, що надаються центром.

Планується залучити до реалізації проєкту "Інститут третього віку" "Гончаренко центр-партнер Вараш", який може організувати вивчення пенсіонерами іноземної мови, комп'ютерної грамотності та ін.