• Головна
  • Новини
  • Кандидати на посаду директора Вараської гімназії розповіли про ідеї проєктів для Громадського бюджету

Кандидати на посаду директора Вараської гімназії розповіли про ідеї проєктів для Громадського бюджету

У Вараській громаді завершилася серія зустрічей кандидатів, що беруть участь у конкурсі на заміщення вакантних посад керівників навчальних закладів, із педагогічними колективами, представниками батьківських комітетів та учнівського самоврядування. Сьогодні про свої плани щодо розвитку Вараської гімназії колективу розповіли кандидати на посаду директора Алла Гузь та Наталія Мацієвська.

"Якщо говорити про стратегію розвитку гімназії, то це іноземна філологія – це англійська, а також хотілося вивести на хороший рівень німецьку і польську мови. Хочеться продовжити прагнення нашого колективу до змін, інновацій. Ще один із напрямків, який є нам дуже близьким, – науковий. У гімназії створена Мала академія наук, де великі напрацювання та досягнення наших учнів, зокрема, учні 10-их класів єдині у місті захищають свої наукові реферати, а це підготовка наших дітей до написання магістерських робіт", – запевняє Алла Гузь.

IMG 4987

IMG 49951

"Вважаю основним завданням сучасного закладу створення безпечного середовища для всіх учасників освітнього процесу та надання якісних освітніх послуг. Стиль управління – демократичний. Бачу візію закладу у створенні профільного закладу ІІ-ІІІ ступеня зі статусом наукового ліцею, що забезпечує залучення учнів до наукової, навчально-дослідницької, дослідницько-експериментальної роботи у вивченні іноземних мов, математики. Міський голова Олександр Мензул підписав Меморандум про співпрацю між Вараською міською радою і посольством Республіки Словаччина в Україні. Це дає можливість шукати підтримку у налагодженні контактів із закладами освіти Словаччини. Обмін учнями чи підвищення кваліфікації наших педагогів за кордоном цілком можливий", – розповідає присутнім Наталія Мацієвська.

Також на зустрічі кандидатам було запропоновано представити ідеї освітніх проєктів, які могли би взяти участь у конкурсі за програмою Громадського бюджету Вараської громади. Алла Гузь пропонує розвивати у школярів дітях журналістські навички, створивши газету. У свою чергу Наталія Мацієвська запропонувала ідею будівництва спортивної зали та майстерні, а також приміщення для початкової школи.

Нагадаємо, що 13 липня відбулися зустрічі кандидатів на посаду керівників з колективами вараських ліцеїв №3 та №4. На початку тижня аналогічна зустріч відбулася у Вараському ліцеї №2. Упродовж двох наступних днів відбудеться безпосередньо конкурс, який передбачає проведення чотирьох засідань:

  • 15 липня о 09:00 відбудеться засідання конкурсної комісії на заміщення вакантної посади керівника Вараського ліцею №3.
  • 15 липня об 11:00 відбудеться засідання конкурсної комісії на заміщення вакантної посади керівника Вараського ліцею №4.
  • 16 липня о 09:00 відбудеться засідання конкурсної комісії на заміщення вакантної посади керівника Вараського ліцею №2.
  • 16 липня о 12:00 відбудеться засідання конкурсної комісії на заміщення вакантної посади керівника Вараської гімназії.

Усі засідання відбуватимуться у приміщенні виконавчого комітету у малій залі засідань (майдан Незалежності 1, м.Вараш), також запланована онлайн-трансляція.