• Головна
  • Новини
  • Експертна група з розробки Стратегії Вараської МТГ аналізувала роботу комунальних служб

Експертна група з розробки Стратегії Вараської МТГ аналізувала роботу комунальних служб

Відбулося засідання експертної групи "Інфраструктура Вараської МТГ" у рамках діяльності Робочої групи з розробки проєкту Стратегії розвитку Вараської міської територіальної громади на період до 2027 року.

Під час засідання 13 липня члени групи обговорювали питання щодо стану справ у комунальних підприємствах.

В.о. директора КП "Управляюча компанія "Житлокомунсервіс" Надія Войтович розповіла присутнім про роботу підприємства, проблеми та шляхи їх подолання. Вона зазначила, що головною проблемою підприємства є недобросовісні отримувачі послуг, які не сплачують за надані послуги вчасно. Загалом, борг споживачів перед підприємством складає більше 5 млн грн. Наразі триває робота з боротьби з недобросовісними споживачами шляхом надсилання сповіщень про наявність заборгованості, а також звернень до суду щодо стягнення заборгованості зі злісних неплатників.

IMG 5216

Також учасники засідання згадали про проблему вивезення сміття, а саме графіку вивезення побутових відходів, особливо у вихідні дні. Присутні зауважили, що необхідно частіше вивозити побутові відходи, із нинішнім графіком виникає проблема збільшення сміття у під’їздах, переповненості сміттєвих баків, утворення хаотичних/стихійних сміттєзвалищ у Вараші та його околицях. На думку Надії Войтович проблему допоможе вирішити придбання декілька нових одиниць техніки для збору та вивезення сміття, що і буде прописано у Стратегії.

IMG 5224

Директор КП "Міські електричні мережі" Станіслав Решетицький доповів членам експертної групи про діяльність підприємства. Із моменту створення (а це 2003 рік) КП "МЕМ" майже не одержувало фінансування з міського бюджету. Оскільки головним розподільником електроенергії є ПрАТ "Рівнеобленерго", місцеве підприємство не має права для надання такої послуги. Члени експертної групи визначили, що необхідно надалі працювати у напрямку забезпечення місцевого населення послугами власного підприємства та розвитку потужностей КП "МЕМ", що значно збільшить інвестиційну привабливість громади.