• Головна
  • Новини
  • Проєкти на Громадський бюджет Вараської громади можна буде подати з 1 серпня

Проєкти на Громадський бюджет Вараської громади можна буде подати з 1 серпня

Вараська громада готується до старту подання проєктів для реалізації за програмою Громадського бюджету. Заявки від учасників прийматимуться із 1 серпня 2021 року.

Для реалізації проєктів, які переможуть цьогоріч, у бюджеті на наступний рік планують передбачити до 3 млн грн. Подати проєкти можна у чотирьох категоріях: сільські (до 100 тис.грн., реалізуються виключно в селах громади), освітні (до 250 тис.грн., реалізуються виключно в закладах загальної середньої освіти), великі (до 500 тис.грн.), малі (до 150 тис.грн.).

"Для сільських територій ми зробили окрему категорію проєктів Громадського бюджету, оскільки сільських мешканців менше, ніж жителів Вараша. Також окремо виділили освітянський напрямок. Поясню чому - загалом в Україні у всіх містах переважно перемагають освітянські проєкти, оскільки батьки згуртовуються й активно підтримують ту чи іншу школу. І голоси швидко набираються. А інші проєкти, наприклад, культурного спрямування випадають. Якщо у нас буде більше цікавих проєктів, то будемо говорити з депутатами щодо збільшення фінансування Громадського бюджету", - зауважив у коментарі телеканалу "Енергоатом" міський голова Олександр Мензул.