• Головна
  • Новини
  • Експертна група з розробки проєкту Стратегії розвитку Вараської громади аналізувала переваги та проблеми освітньої сфери

Експертна група з розробки проєкту Стратегії розвитку Вараської громади аналізувала переваги та проблеми освітньої сфери

Відбулося засідання експертної групи "Інфраструктура Вараської МТГ" у рамках діяльності Робочої групи з розробки проєкту Стратегії розвитку Вараської міської територіальної громади на період до 2027 року.

Під час засідання 22 липня члени групи услід за колегами із експертної групи "Фінансово-бюджетна сфера" обговорювали питання щодо стану справ в освітянській галузі громади.

На засіданні начальник Управління освіти Олена Корень доповіла про аналіз сильних та слабких сторін, можливостей та загроз розвитку освітнього простору, стратегічні завдання та аналіз кількісних і якісних показників розвитку освіти Вараської громади.

Серед сильних сторін вона виділила: кадровий потенціал, матеріально-технічне забезпечення закладів освіти міста, забезпечення комп’ютерною технікою для проведення навчання з використанням дистанційних технологій в місті, наявність центру професійного розвитку, співпрацю із ВП "Рівненська АЕС", співпрацю зі структурними підрозділами виконавчого комітету, досвід роботи спеціалізованих груп, наявність ресурсних кімнат, оновлені харчоблоки, забезпечення безкоштовним харчуванням учнів та вихованців пільгових категорій, функціонування закладів позашкільної освіти, належний рівень організації структурно-оздоровчої роботи, дотримання санітарно-гігієнічних умов у закладах нашої громади.

IMG 5271

Поряд із тим слабкими сторонами є: потреба у будівництві закладів освіти у селах громади, відсутність внутрішніх вбиралень у закладах освіти, зношена й застаріла матеріально-технічна база в закладах освіти сіл, відсутність повноцінних закладів освіти у селах Більська Воля, Собіщиці, Мульчиці, Сопачів, забезпечення довезення учнів у селах, оскільки транспорт зношений, непропорційна наповненість класів.

"Нам треба усім спільно покращувати і зміцнювати матеріально-технічну базу освіти нашої громади, зокрема закладів освіти сільських територій. Освіта має бути доступною всім – чи ти проживаєш у місті, чи у селі. Усі повинні мати однакові умови та отримувати якісні послуги. На сьогодні облдержадміністрацією за державними програмами буде придбано комп’ютерну техніку. У цей перелік увійшли майже всі наші сільські школи. У місті зараз приділяємо більше уваги роботі з педагогами, підвищенням їхнього фахового рівня, щоб надавати якісніші освітні послуги", – зауважує начальник управління освіти Олена Корень.