• Головна
  • Новини
  • Розроблено генеральний план села Кругле Вараської громади

Розроблено генеральний план села Кругле Вараської громади

Для села Кругле Вараської громади розроблено генеральний план. Про це повідомив начальник Відділу архітектури та містобудування, головний архітектор Владислав Ільницький.

Генеральний план – це документ, яким регулюється містобудівна діяльність, визначаються рішення, пов`язані з розвитком, плануванням, забудовою та використанням території населеного пункту. У генплані позначаються кордони і функціональне призначення земельних ділянок, розраховується площа житлової та виробничої забудови.

На стадії виконання генерального плану розраховуються і визначаються джерела та мережі водопостачання, способи каналізації, канали водовідведення, електричні джерела живлення і мережі.

"На даний момент у Вараській громаді є сім сіл, де абсолютно відсутній генеральний план, а відсутність генеральних планів виключає будь-яку містобудівну діяльність. Тобто люди не можуть отримати землю для будівництва чи побудувати будинок на власних ділянках. Ми не можемо видати будівельний паспорт, якщо немає генерального плану, а що вже говорити про щось більш глобальне. Уже розроблено генеральний план села Кругле, його мають затвердити на сесії Вараської міської ради і жителі зможуть писати заяви щодо відведення землі, видачу будівельних паспортів, покращувати свої умови проживання. У майбутньому наявність усіх генеральних планів необхідні нам для розробки комплексного плану просторового розвитку громади. Зараз у роботі також генеральні плани села Уріччя і Кримне. Тобто до кінця цього року вони мають бути завершені і затверджені", – розповідає головний архітектор Владислав Ільницький.

Варто зауважити, що завданням генплану є не лише сприяння розвитку населеного пункту, але й максимальне збереження цінних рис та особливостей існуючої забудови, історичних та археологічних пам`яток, особливо цінних ділянок природи, водних об`єктів і рослинного світу.