• Головна
  • Новини
  • Фестивалі Вараської громади включено у Цифрову мапу подій відзначення Дня Незалежності України

Фестивалі Вараської громади включено у Цифрову мапу подій відзначення Дня Незалежності України

На Всеукраїнському форумі "Україна 30" Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко розповів про мистецькі заходи, визначні проєкти для України, а також презентував Цифрову мапу подій. До мапи включено два заходи, що відбудуться на теренах Вараської громади.

Зокрема, 11-12 вересня організатори запрошують відвідати EnergyArtFest, а 12 вересня відбудеться фестиваль народної творчості "Барви Надстир’я", приурочений Дню міста Вараш.

Energy Art Fest – це майданчик творчості, де вже третій рік поспіль буде здійснюватися трансформація атомної енергетики у різні види сучасного мистецтва.

"Два дні ми качатимемо Вараш на хвилях різноманітних стилів музики, танців, вуличних культур та мистецтв. Ми продовжимо створювати галерею street art, вивчатимемо hip-hop та tap-dance, влаштуємо батл брейк-дансерів та шоу паркуристів, і звісно – нічна дискотека від Dj Micik Gonibez. Для вас виступатимуть зірки талант-шоу "Голос країни" Юлія Тимочко та Галина Куришко, гратимуть відомі музичні гурти LATEXFAUNA, ADAM, ХAC та драйвовим подарунком від Вараської міської ради стане гурт KOZAK SYSTEM. А ще під час події: кінопоказ під відкритим небом, творчі майстер-класи для дітей, креативні фотозони для селфі, гастрономія та багато-багато запальних цікавинок", – обіцяють організатори фестивалю в анонсі події у мережі Facebook.

b747d652 69c0 4c18 804d 65ebf8891ad6

У фестивалі "Барви Надстир’я" беруть участь фольклорні та фольклорно-етнографічні гурти, ансамблі української пісні, народні музики, ансамблі народного танцю, солісти-вокалісти, майстри декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва.

На святі глядачі мають змогу переглянути виступи аматорських колективів Рівненської області, а також виставку майстрів народного мистецтва, в експозиції якої представлені: художня вишивка, ткацтво, вироби з рослинних матеріалів, гончарні та керамічні вироби, художня обробка дерева, мережевні та плетені вироби.

Варто зауважити, що Цифрова мапа подій – це національна єдина платформа, що висвітлюватиме події, які присвячені 30-й річниці незалежності. Проєкт охоплює всі області України. Міністерство культури та інформаційної політики України спільно з обласними державними адміністраціями проведе понад 300 заходів в рамках святкування та відзначення Незалежності України. На Цифровій мапі кожна область має свою унікальну квітку-символ.

Завдяки розробленій Мапі кожен може переглянути, які саме заходи відбудуться у кожному куточку України та обрати собі до душі для проведення цікавого дозвілля.

На Рівненщині у рамках відзначення 30-ї річниці незалежності України відбудеться 14 заходів.