Експертна група обговорювала питання створення eco-community

Відбулося засідання експертної групи "Інфраструктура Вараської МТГ" у рамках діяльності Робочої групи з розробки проєкту Стратегії розвитку Вараської міської територіальної громади на період до 2027 року.

Під час засідання 5 серпня члени групи обговорювали питання щодо визначення оперативних цілей, основних завдань, етапів та механізмів реалізації Стратегії у житлово-комунальній сфері на період 2022-2027 років.

Директор КП "Вараштепловодоканал" Юрій Трачук представив присутнім власне бачення щодо розвитку підприємства. Він вбачає, що "ВТВК" має бути успішним прогнозованим підприємством із постійним зростанням стандартів управління, цифровізації процесів та інноваційного розвитку об’єктів критичної інфраструктури, яке турбується як про своїх працівників, так і про задоволення потреб споживачів і є основною для утворення eco-community.

Саме стандарт "еко-громади" зобов’язує робити усе можливе, аби дбайливо ставитися до втрат: часу, енергії та коштів.

98віо

Також директор підприємства наголосив на необхідності створення так званої "інспекції з водокористування", яка буде стежити за дотриманням норм та правил жителями громади.
"Ми дуже залежимо від програми "Безпечне місто", оскільки, на жаль, досить часто трапляються крадіжки, незаконні викиди твердих побутових відходів, викидів до р. Стир та ін. Порушники мають зрозуміти щодо незворотності покарання. Без відеонагляду та системи покарань неможливо злагоджено побудувати роботу та досягати цілей", – зазначив Юрій Трачук.

Під час обговорення директор "ВТВК" анонсував запуск процесу цифровізації та диспетчеризації роботи підприємства, простіше кажучи – автоматизації низки робіт, що виконувалися працівниками власноруч. Початок цих процесів передбачено на вересень.

Серед головних завдань, які необхідно вирішити для вдалої реалізації Стратегії у житлово-комунальній сфері "Вараштепловодоканал" визначає наступні: утилізація побутових та промислових відходів міста, довгострокова програма очистки міського полігону по захороненню відходів; реконструкція міських очисних споруд; заміна насосного обладнання на каналізаційних та водопровідних насосних станціях; реконструкції теплових мереж та багато іншого.