• Головна
  • Новини
  • Олександр Мензул: "Або вакцинація, або ПЛР-тести кожні три дні"

Олександр Мензул: "Або вакцинація, або ПЛР-тести кожні три дні"

Міський голова Олександр Мензул пропонуватиме Комісії ТЕБ і НС запровадити для педагогічних працівників Вараської громади певні обмеження, співставні з запровадженими Міністерством закордонних справ України, котрі застосовуються до громадян при перетині кордону. Про це міський голова заявив у коментарі журналістам після відвідування вараського центру вакцинації.

"Ми не маємо наражати на небезпеку інших. Якщо людина не дбає про себе, то вона має хоча б відповідально ставитися до здоров'я інших. Будемо робити все, щоб до 1 вересня усі працівники, які контактуватимуть з дітьми, були вакциновані. Комісія ТЕБ та НС має розглянути ситуацію і ухвалити відповідні рішення, які, наприклад, можуть співпадати із запровадженими Міністерством закордонних справ України для громадян при перетині кордону України: педагоги або вакциновані, або кожні три дні будуть робити ПЛР-тест. І кожен обиратиме варіант самостійно", - наголосив міський голова Олександр Мензул.

Відмітимо, що сьогодні міський голова Олександр Мензул та голова Рівненської ОДА Віталій Коваль відвідали центр вакцинації у м.Вараш. Голова облдержадміністрації зауважив, що у разі низького рівня вакцинування педагогічних працівників у школах області - менше 80% - при погіршенні епідемічної ситуації навчальні заклади будуть закривати на адаптивний карантин.