• Головна
  • Новини
  • "Гуманітарна" комісія підтримала співпрацю із міжнародними організаціями, що підтримують молодь

"Гуманітарна" комісія підтримала співпрацю із міжнародними організаціями, що підтримують молодь

Відбулося засідання Комісії з гуманітарних питань, дитячої, молодіжної політики та спорту Вараської міської ради. Члени комісії розглянули шість питань порядку денного, а також листи Управління освіти та Департаменту культури, туризму, молоді та спорту.

Передусім, 12 серпня, депутати розглянули проєкти щодо затвердження структури виконавчих органів Вараської міської ради, внесення змін до Комплексної програми підтримки сім’ї, дітей та молоді Вараської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, погодження проєкту Меморандуму про співпрацю між Вараською міською радою, IREX та громадською організацією "Атланти", внесення змін до установчих документів Будинку дитячої та юнацької творчості, проведення конкурсу на посаду керівника Мульчицького ліцею, а також низку листів від Управління освіти та Департаменту культури, туризму, молоді та спорту щодо перепланування та виділення додаткових коштів з місцевого бюджету.

Гуманітарна

Начальник Відділу молодіжних ініціатив Департаменту культури, туризму, молоді та спорту Анастасія Антонюк представила присутнім проєкт змін до Комплексної програми підтримки сім’ї, дітей та молоді Вараської міської територіальної громади на 2021-2025 роки. Серед нововведень варто виокремити заходи на реалізацію проєктів та проведення заходів з питань молоді, здійснення заходів із залучення молоді до волонтерської діяльності, здійснення заходів із забезпечення міжнародного молодіжного співробітництва, заходи національно-патріотичного виховання, сприяння в інформуванні молоді міста щодо грантових програм. Також начальник наголосила на необхідності передбачити кошти на утримання комунального закладу "Вараський молодіжний центр". Депутати підтримали даний проєкт та рекомендуватимуть колегам проголосувати на черговому засіданні сесії Вараської міської ради.

Антонюк

Анастасія Антонюк

Також Анастасія Антонюк презентувала проєкт рішення щодо погодження проєкту Меморандуму про співпрацю між Вараською міською радою, Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) та громадською організацією "Атланти". Важливість даного документу вона аргументувала тим, що зважаючи на суспільне значення активізації міжнародної іміджевої роботи, у рамках реалізації програми "Молодь як провідник української національної ідентичності" – "Мріємо та діємо" між Вараською міською радою, Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) та громадською організацією "Атланти" та отримання фінансування для створення молодіжного простору, необхідно підписати Меморандум про співпрацю із даними організаціями.

комісія гуманітарна

На доопрацювання комісією повернуто проєкт рішення щодо внесення змін до установчих документів Будинку дитячої та юнацької творчості, оскільки він має багато неточностей. Також не підтримали проєкт щодо затвердження структури виконавчих органів Вараської міської ради.