• Головна
  • Новини
  • "Соціальна" комісія підтримала пільговий проїзд у залізничному транспорті для пільгових категорій населення

"Соціальна" комісія підтримала пільговий проїзд у залізничному транспорті для пільгових категорій населення

Відбулося засідання Комісії з питань соціального захисту та охорони здоров’я Вараської міської ради.

Депутати підтримали зміни до проєкту рішення щодо внесення змін до про-грами соціальної допомоги та підтримки мешканців Вараської міської територіальної громади на 2021-2023 роки. Присутні на засіданні доповідачі із Департаменту соціального захисту та гідності зауважили, що вперше передбачаються кошти на компенсацію пільгового проїзду у залізничному транспорті, зокрема пенсіонерам за віком, інвалідам І-ІІІ категорій, ліквідаторам аварії на ЧАЕС, учасникам бойових дій. За рекомендаціями "Укрзалізниці" у програмі для компенсації передбачили фінасування у сумі 40000 грн на рік, у подальшому, після відповідного аналізу ситуації, воно може корегуватися.

Також члени комісії одноголосно підтримали проєкт рішення міської ради про надання одноразової грошової допомоги членам сім’ї військовослужбовців чи добровольців, які загинули під час виконання військової служби у зоні АТО/ООС.

20210818 121821

Ще одне питанням, яке розглянули члени "соціальної" комісії, стосувалося щодо розширення структури Вараського міського центру соціальних служб, зокрема створення штату працівників центру соціально-психологічної допомоги.

"Ми отримали державну субвенцію у 500 тисяч гривень для облаштування денного центру соціально-психологічної допомоги із кризовою кімнатою. Ці гроші будуть спрямовані на ремонт центру і на придбання обладнання, меблів, комп’ютерної техніки, необхідні побутові речі. У центрі буде кімната на чотири спальних місця, у якій зможуть перебувати постраждалі від домашнього насильства з дітьми терміном до 10 діб. Для того, щоб центр розпочав роботу, необхідно забезпечити певний штат працівників, які будуть надавати послуги як людям, які будуть перебувати в центрі, так і працювати з кривдником. У зв’язку з тим, що центр працює при Вараському міському центрі соціальних служб, то відповідно ми пропонуємо внести зміни до його структури і додати три штатних працівника: завідувача, психолога, юрисконсульта», - доповіла директор Вараського міського центру соціальних служб Світлана Пашко.

У свою чергу директор Департаменту соціального захисту та гідності Світлана Осадчук зауважила, що у Європі такі структури працюють уже давно, і такі центри потрібні кожній громаді, оскільки нині, на жаль, дуже поширене як фізичне, так і психологічне насилля.

Загалом "соціальна" комісія підтримала більшість проєктів рішень міської ради.