• Головна
  • Новини
  • Вараській громаді надано рекомендації щодо підготовки до осінньо-зимового періоду

Вараській громаді надано рекомендації щодо підготовки до осінньо-зимового періоду

У Вараській громаді працювала робоча група з перевірки стану підготовки до осінньо-зимового періоду.

Секретар робочої групи, заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та енергоефективності Рівненської ОДА Валерій Гуз минулого тижня поділився своїми враженнями щодо підготовки Вараської громади до початку опалювального сезону.

"Мета нашого візиту – перевірити, станом на 15 серпня, виконання робіт з підготовки до опалювального сезону. Часу на усунення недоліків достатньо, до кінця вересня громада повинна бути готова. Насамперед, ми відмітили недоліки – вони є, але ми впевнені в тому, що місцева влада і органи місцевого самоврядування з керівниками комунальних служб взмозі виконати все те, що передбачено планами підготовки. Я відмітив для себе негатив – значна (на 50-60%, а у деяких випадках і до 90%) зношеність інженерних мереж у частині тепло- і водопостачання. Тут треба вживати кардинальних заходів. Приємно вразила робота КП "УК "Житлокомунсервіс" у частині обслуговування внутрішньо будинкових мереж. Можемо запевнити, що мешканці будинків, які обслуговує це підприємство можуть спати спокійно. Адже там передбачений увесь механізм усунення будь-яких недоліків, які можуть виникнути", – зазначає Валерій Гуз.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства, майна та будівництва виконавчого комітету Вараської міської ради Дмитро Ющук зауважив, що усі рекомендації комісії враховані, відбудеться робота над усуненням недоліків, щоб Вараська громада змогла вчасно та якісно отримати теплопостачання, як і зазвичай, у жовтні.

"Проведено перевірки у всіх закладах нашої громади, окрім соціальної сфери. Нам вказали на незначні недоліки, на які варто звернути увагу, надані рекомендації від обласної комісії, які намагатимемося врахувати, вкластися у терміни, щоб отримати тепло вчасно і нам нічого не загрожувало. Відповідно ми зробимо рекомендації для усіх споживачів і очікуємо, що вони також поставляться до цього відповідально. На жаль, велику кількість ОСББ комісія не змогла оглянути – більшість голів ОСББ були на основних місцях роботи і не мали можливості бути присутніми при перевірці. У свою чергу КП "Вараштепловодоканал" буде в робочому порядку обстежувати усі будинки, зокрема й ОСББ, які не мали змогу оглянути комісія. Затим ми складемо усі необхідні документи та проінформуємо обласну комісію про готовність Вараської громади до осінньо-зимового періоду", – зауважує Дмитро Ющук.