• Головна
  • Новини
  • "Регламентна" комісія обговорила виділення фінансування для вараських рятувальників

"Регламентна" комісія обговорила виділення фінансування для вараських рятувальників

Відбулося засідання Комісії з питань депутатської діяльності, законності та правопорядку Вараської міської ради.

Депутати розглянули питання про затвердження структури виконавчих органів Вараської міської ради, загальної чисельності працівників апарату управління, внесення змін до міської програми "Безпечна громада", внесення змін до комплексної програми розвитку цивільного захисту Вараської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, затвердження Положення про Управління правового забезпечення виконавчого комітету Вараської міської ради, проведення конкурсу на посаду керівника Мульчицького ліцею Вараської міської ради, внесення змін до установчих документів відділу Державного архітектурно-будівельного контролю, затвердження Програми висвітлення діяльності Вараської міської ради та її виконавчих органів на 2022-2025 роки та затвердження графіку надання консультацій представниками суб’єктів надання адміністративних послуг у Центрі надання адміністративних послуг.

1629385272502

Одним із питань, що викликало обговорення 19 серпня, стосувалося виділення коштів із міського бюджету для підтримки Вараського районного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області для задоволення матеріально-технічних потреб. Суму у 3 млн грн пропонують передбачити на 5 років у рамках заходів "Комплексної програми розвитку цивільного захисту Вараської міської територіальної громади на 2021-2025 роки".

"Як ми почули від доповідача, вони не зверталися до вищих органів стосовно виділення цієї суми коштів, а йдуть вже звичним шляхом, за найменшим супротивом – до органу місцевого самоврядування, де ми, у принципі, не можемо відмовити, адже це дійсно наші люди, наша пожежна частина і наша безпека. Відповідно, це непогана практика, однак треба її трошечки змінити. Необхідно все ж таки спочатку спробувати віднайти та простимулювати фінансування саме з державного бюджету, який має повністю закривати всі фінансові питання по цим управлінням. А затим, якщо отримаємо там офіційну, обґрунтовану відмову, можна буде її представити депутатському корпусу, проаналізувати чому саме так відбувається у сфері державних установ і тоді, дійсно, можна йти шляхом виділення коштів із місцевого бюджету. Варто зазначити, що в місцевому бюджеті незважаючи, на те що бюджет достатньо таки великий, але все ж таки проблем більше, ніж достатньо, і кошти завжди є куди спрямувати. Відповідно кожна структура, яка освоює бюджетні кошти, має шукати альтернативні джерела фінансування і тоді вже можна говорити про якесь співфінансування чи дофінансування з місцевого бюджету. Це нормальна практика і треба нам до цієї практики знайти підхід", – зауважив голова комісії Олександр Дерев’янчук (фракція "Європейська солідарність").

Депутати розглянули усі проєкти рішень, що були винесені на обговорення, та підтримали їх, рекомендувавши до голосування на пленарному засіданні сесії Вараської міської ради, що відбудеться 20 серпня.