• Головна
  • Новини
  • Виконавчий комітет встановив нову вартість харчування дітей і затвердив тариф РАЕС на постачання теплової енергії

Виконавчий комітет встановив нову вартість харчування дітей і затвердив тариф РАЕС на постачання теплової енергії

Засідання виконачого комітету Вараської міської ради розпочалося із уточнення порядку денного – 19 серпня було вирішено не розглядати на засіданні питання щодо конкурсу про призначення управителів багатоквартирних будинків у м.Вараш, щодо створення при виконавчому комітеті Вараської міської ради адміністративної комісії та одне з питань оренди комунального майна.

Члени комітету заслухали звіт щодо виконання бюджету Вараської громади за перше півріччя 2021 року, підтримали створення комісії з вирішення земельних спорів щодо меж земельних ділянок та додержання добросусідства на території Вараської громади і затвердили відповідне положення, а також висунули кандидатури Тамари Федорук, яка народила і виховала шестеро дітей, та Людмили Стрижеус, котра народила і виховала семеро дітей, на присвоєння почесного звання "Мати-героїня".

IMG 7828

На засіданні виконавчого комітету затверджено новий тариф для ВП "Рівненська АЕС" на теплову енергію. Із 1 жовтня 2021 року тариф на теплову енергію за Гкал складатиме (із ПДВ) 168,36 грн. (складові тарифу: а) на транспортування теплової енергії за Гкал 46,00 грн., б) на постачання теплової енергії за Гкал 2,30 грн.). Докладніше про структуру тарифу ВП "РАЕС".

Також члени комітету внесли зміни до рішення виконавчого комітету від 21.12.2020 №300 "Про організацію харчування учнів та вихованців закладів загальної середньої та дошкільної освіти Вараської міської територіальної громади Вараської міської ради на 2021 рік". Відтепер, враховуючи зміни до законодавства, вартість харчування дітей у закладах дошкільної освіти Вараської громади складатиме на одну дитину у день:

  • для дітей до трьох років – до 50,25 грн.;
  • для дітей з трьох до шести (семи) років – до 60,80 грн.;
  • для дітей до трьохроків з непереносимістю глютену та лактози – до 50,25 грн.;
  • для дітей з трьох до шести (семи) років з непереносимістю глютену та лактози – до 60,80 грн.;

Водночас змінено і пропорційність відшкодування харчування дітей батьками та із місцевого бюджету – батьківська плата складатиме 60% від вартості харчування дітей на день.

Докладніше про зміни щодо харчування дітей у коментарі заступника начальника Управління освіти виконавчого комітету Вараської міської ради Віктора Шевчука.