• Головна
  • Новини
  • На засіданні Вараської міської ради створено Управління правового забезпечення

На засіданні Вараської міської ради створено Управління правового забезпечення

У структурі апарату виконавчого комітету Вараської міської ради буде Управління правового забезпечення. Рішення про утворення підрозділу ухвалили депутати міської ради під час сьогоднішнього першого пленарного засідання одинадцятої сесії.

Метою створення управління є юридичне супроводження, забезпечення єдиної правової політики при виконанні Вараською міською радою та її виконавчим комітетом своїх завдань на підставі, в межах повноважень і способами, передбаченими Конституцією і законами України; організація і розробка заходів з організації прозорої системи закупівель товарів та послуг під поточні потреби виконавчого комітету міської ради, в межах компетенції інших виконавчих органів міської ради, підконтрольних, підзвітних комунальних підприємств, установ, що є одержувачами і розпорядниками бюджетних коштів, надання дорадчо-консультативних послуг.

До складу нового підрозділу увійде три відділи: правової експертизи нормативно-правових актів, претензійно-позовної роботи та публічних закупівель. Новостворене управління розпочне свою роботу із 1 вересня.

"Основним завданням управління є нормативно-правова робота, підготовка та оцінка відповідних рішень, так як і здійснювалася до цього діяльність, і претензійно-позовна робота (цю діяльність ми, фактично, втратили) – захист інтересів Вараської громади у судах, надання первинної правової допомоги. Наразі ми маємо досвід представництва громади у судах, однак він має дещо обмежені функціональні можливості, тому що здійснюється представництво в адміністративному судочинстві, а діяльність такого управління надасть нам можливість участі у судах усіх інстанцій. Певним новаторством є відділ публічних закупівель. Із 2022 року, згідно з чинним законодавством України, тендерні комітети будуть скасовані. Також наш відділ буде здійснювати моніторинг і контроль за діяльністю комунальних підприємств, підпорядкованих установ у сфері публічних закупівель, братиме участь у плануванні видатків і витрат бюджетних коштів. Тобто управління дозволить нам захистити громаду як у судах, так і убезпечити від невиправданих витрат бюджетних коштів", – зазначив начальник відділу економічної безпеки Управління безпеки та внутрішнього контролю Олександр Долюк.