• Головна
  • Новини
  • Алла Гузь: "Хочу, щоб Вараська гімназія була відомою у всій Європі і мала багато здобутків"

Алла Гузь: "Хочу, щоб Вараська гімназія була відомою у всій Європі і мала багато здобутків"

Минулого місяця у Вараській громаді відбувся конкурс на заміщення вакантних посад керівників декількох закладів освіти, зокрема, і у Вараській гімназії. На посаду директора претендували два вчителі навчального закладу – Наталія Мацієвська та Алла Гузь. Наприкінці липня міський голова Олександр Мензул представив колективу гімназії Аллу Гузь, яка перемогла у конкурсі й із якою було укладено на два роки.

Гузь Алла Олександрівна народилася 13 листопада 1971 року. Закінчила Головинську восьмирічну школу Костопільського району. Навчалася у Київському механіко-металургійному технікумі, за освітою технік-організатор. Два роки працювала у ДНЗ №2 – спочатку нянею, а потім вихователем. Продовжила навчання в Ужгородському державному університеті на філологічному факультеті. Із 1996 року працювала вчителем української мови та літератури. Із 2004 року і до цього часу працює у Вараській гімназії.

IMG 7149

Вітаємо Вас із призначенням директором гімназії. Які першочергові кроки плануєте зробити на посаді?

Відновити психологічний стан вчителів, учнів, мотивувати їх до активної успішної діяльності, потужної та прогресивної. Зараз дуже багато для нас викликів, цікавих ідей – це й участь у програмі Громадського бюджету Вараської громади, і конкурси. Ми завжди працюємо на міжнародних конкурсах, маємо Клуб європейської інтеграції – тож плануємо разом із дітьми брати участь у різноманітних конкурсах, які оголошуються консульствами, представництвами країн Євросоюзу. Це те, на що ми плануємо націлювати свою діяльність. Ну, і, звичайно, у майбутньому ми бачимо наш заклад із поглибленим вивченням іноземних мов. Ми вивчаємо англійську, хочемо підвищити рівень вивчення німецької, польської. Є думка стати центром із надання сертифікатів відповідного рівня вивчення іноземних мов.

Якою ви бачите гімназію через 5 років?

Відомою у всій Європі, яка має багато здобутків, закладом до якого завжди із задоволенням повертаються випускники. Не зупинятися на досягнутому, а досягати все більшого й більшого. Звичайно стати таким центром надання якісних освітніх послуг, де діти себе реалізують, досягають своїх мрій, цілей і стають уже успішними, перебуваючи в учнівських лавах.

Ви вже почали розповідати про напрямки розвитку гімназії – можливо, окрім вивчення іноземних мов є ще напрямки?

Разом із поглибленим вивченням іноземних мов, у планах і технічне спрямування, можливо архітектура, ландшафтний дизайн. Адже наші випускники часто вступають на ці спеціальності у вищі навчальні заклади. Знання іноземних мов, поглиблена увага до правознавства, до економіки, ну і звичайно філологія, журналістика – це головні напрямки в розвитку гімназії як ліцею іноземних мов.

Представляючи Вас колективу гімназії, представляючи директора Вараського ліцею №2 міський голова Олександр Мензул запропонував колективам обох закладів обговорити питання щодо реорганізації навчальних закладів. У Вашому колективі вже відбулося обговорення, чи є напрацювання щодо подальшого розвитку гімназії?

На цей момент ґрунтовної роботи у цьому напрямку не було – колектив іще у відпустці. Є певні шляхи реалізації щодо об’єднання двох закладів, ми почали працювати у цьому напрямі із директором ліцею №2. Як довго триватиме цей процес ми не знаємо, але ми націлені на те, щоб все було оптимально комфортно для учнів, батьків та колективу, із найменшими такими психологічними і моральними переживаннями. Тобто це ґрунтовна, цілеспрямована і дуже глибока робота, яку будуватимемо спочатку на аналізі всіх можливих викликів.

На завершення розмови два незвичних запитання. Яку найкращу пораду Ви почули у житті?

Перша найкраща порада від мами – завжди залишатися чесною і цінувати у людях цю якість. А зараз найкращою порадою для мене є слова Вінстона Черчилля: ніколи не зупинятися і не здаватися.

Яку останню книгу Ви прочитали?

Із художньої літератури це твір Володимира Лиса "Століття Якова", але найбільше вразила книга "Солодка Даруся" Марії Матіос. А із книг бізнес спрямування – "Бізнес XXI століття" Роберта Кійосакі.