• Головна
  • Новини
  • У "комунальній" комісії Вараської міської ради змінився голова

У "комунальній" комісії Вараської міської ради змінився голова

Напередодні пленарного засідання одинадцятої сесії Вараської міської ради відбулося засідання Комісії з питань комунального майна, житлової політики, інфраструктури та благоустрою.

Депутати розглянули проєкти рішень щодо передачі майна та технічної документації з балансу відділу культури та туризму до Департаменту культури, туризму, молоді та спорту виконавчого комітету Вараської міської ради, а також про безоплатну передачу майна управління праці та соціального захисту населення до Департаменту соціального захисту та гідності.

Члени комісії обговорили питання, щодо внесення змін до Комплексної програми благоустрою та розвитку комунального господарства Вараської міської територіальної громади на 2021-2023 роки, яке під час попереднього засідання спрямували на доопрацювання. Зокрема, розглянули виділення додаткових коштів на витрати електроенергії для вуличного освітлення у селах, які приєдналися до Вараської громади. Також депутати підтримали виділення 163 тис. грн для ремонту під’їзду будинку ОСББ "Злагода 34400", котрий був пошкоджений під час пожежі, відреагувавши на звернення голови ОСББ.

IMG 7800 1

Голова комісії Дмитро Ющук, який нещодавно очолив Департамент житлово-комунального господарства, майна та будівництва запропонував колегам-депутатам розглянути проєкт рішення щодо переформатування складу комісії.

"Оскільки нещодавно мене призначили на посаду директора департаменту, то я підготував проєкт рішення, щоб уникнути певного конфлікту інтересів. Пропоную виключити мене із комісії і обрати її головою Макарука Сергія Васильовича, який є заступником голови, минулої депутатської каденції очолював "комунальну" комісію. Переконаний, він впорається із обов’язками. Я буду плідно співпрацювати у якості керівника департаменту", – сказав Дмитро Ющук.

Після обговорення депутати одноголосно підтримали пропозицію колеги.

Також на комісії було розглянуто звернення голови ОСББ "Будівельників 29" Ольги Цьомах щодо облаштування парковки біля будинку. За словами голови, облаштування паркувального майданчику важливе не лише для мешканців ОСББ, а й інших жителів Вараша, оскільки поруч розташовані служба зайнятості, музична школа, Вараський ліцей №1. Директор КП "Благоустрій" Юрій Сергійчук пообіцяв вирішити питання.