• Головна
  • Новини
  • Проблеми і можливості Вараської громади обговорювали у телепроєкті "Велика незалежність"

Проблеми і можливості Вараської громади обговорювали у телепроєкті "Велика незалежність"

Міський голова Олександр Мензул взяв участь у презентації проєкту "Велика незалежність" на телеканалі Рівне 1. Журналісти поставили за мету відвідати всі 64 територіальні громади Рівненщини і вивчити проблемні питання.

За задумом проєкту після голосування у грудні цього року громада-переможець одержить кошти на вирішення однієї з проблем від Рівненської ОДА.

240317775 217900490285061 3140802590699805110 n

Сьогодні під час презентації проєкту голови громад Вараського району, експерти, представники обласної влади, бізнесмени обговорили проблеми і можливості громад.

До слова, згідно із соціологічним дослідженням, організованим телеканалом спеціально для проєкту, жителі Вараської громади визначають найпріоритетнішими проблеми благоустрою, стану доріг та інфраструктури.

IMG 20210824 152432 810

У свою чергу міський голова Олександр Мензул акцентує увагу на проблемі значної зношеності мереж тепло- і водопостачання у м.Вараші, поганий стан інфраструктури приєднаних сільських населених пунктів (приміщення освітніх, медичних, культурних закладів) і виокремлює необхідність розробки просторового плану розвитку громади.

"Однак, найголовніше – це не труби. Ми маємо розробити комплексний план просторового розвитку. У ньому мають бути закладені усі напрями подальшого розвитку громади. Без нього ми не зможемо оформлювати землі, розпочинати будівництво, залучати інвесторів. Загалом переконаний, що такий проєкт важливий – хороший майданчик для комунікації між головами громад, між представниками влади, бізнесу. Здебільшого у наших громадах ідентичні проблеми. Вараська відрізняється тим, що центром є місто-супутник АЕС із певними своїми особливостями. Такі зустрічі потрібно організувати постійно, на базі Асоціації міст України чи асоціації "Об'єднані територіальні громади Рівненщини", – зауважив Олександр Мензул у своєму виступі.