• Головна
  • Новини
  • Автори проєктів Громадського бюджету пропонують облаштувати зони відпочинку для дітей у селах Вараської громади

Автори проєктів Громадського бюджету пропонують облаштувати зони відпочинку для дітей у селах Вараської громади

Триває прийом проєктів за програмою Громадського бюджету Вараської громади. Нині запропоновано уже чотирнадцять пропозицій.

Днями Громадський бюджет поповнився двома новими ідеями у категорії "сільський". Зокрема, у прибережній смузі озера Велике у селі Озерці пропонується облаштувати місця відпочинку "Активне дозвілля". Автор передбачає для відпочинку і дозвілля дітей та підлітків встановлення каруселей, гойдалок, ігрових комплексів, лавок, пісочниць, урн для сміття. На реалізацію проєкту розраховують витратити 99800 гривень.

1бhromadski

Іще одну зону відпочинку для дітей запропонував створити автор проєкту "Міні Сіті Сопачів". Таким чином за 100 тис. гривень автор планує вирішити проблему з відсутністю у селі дитячих і спортивних майданчиків.

Серед нових проєктів у категорії "великий" також пропозиція облаштувати майданчика для пляжного футболу у зоні відпочинку біля р.Стир у Вараші. Автор переконаний, що ігровий майданчик дозволить забезпечити руховою активністю жителів Вараської громади та планує витратити на проєкт 344 500 гривень.

1hromadski

Нагадаємо, що з 1 серпня до 14 вересня кожен житель Вараської громади, якому виповнилося 14 років може подати свій проєкт за програмою Громадського бюджету.
Обсяг витрат на реалізацію одного сільського (реалізуються виключно в селах громади) проєкту не має перевищувати 100 тис.грн. Для одного освітнього (реалізуються виключно в закладах загальної середньої освіти) проєкту – до 250 тис.грн. Малі та великі проєкти (за виключенням закладів освіти) повинні реалізовуватися на території всієї громади – на один проєкт виділятиметься максимально до 150 тис.грн і до 500 тис.грн відповідно.

Подати проєкт можна за допомогою платформи E-DEM. Докладна інформація про Громадський бюджет на сайті Вараської міської ради.