• Головна
  • Новини
  • Вараська громада приєднується до щорічної всеукраїнської акції "Шаную воїнів, біжу за героїв України"

Вараська громада приєднується до щорічної всеукраїнської акції "Шаную воїнів, біжу за героїв України"

Вараська громада вперше цьогоріч приєднається до Всеукраїнського забігу "Шаную воїнів, біжу за героїв України". Щороку 29 серпня Україна шанує пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Цю дату обрано невипадково – її приурочено воєнним подіям на сході України, коли під час Іловайської операції українська армія зазнала найбільших втрат.
29 серпня Департамент культури, туризму, молоді та спорту спільно з Amber Tri Sports організовують патріотичний Всеукраїнський забіг на честь загиблих Героїв України "Шаную воїнів, біжу за Героїв України".

Ви можете одразу обрати ім‘я загиблого Героя, за якого бажаєте бігти, або організатори зроблять це самостійно. Для забігу вараські організатори пропонують учасникам дві дистанції – 2 км та 5 км.

Підтвердження реєстрації та видача стартових пакетів відбудеться із 09:00 до 09:40 на площі біля стадіону "Ізотоп" (м.Вараш). Кожен, хто здолає дистанцію, одержить медаль фінішера.

Varash zabih

Всеукраїнський забіг "Шаную воїнів, біжу за героїв України" у багатьох регіонах відбудеться України. Щорічну акцію у 2018 році започаткував батько загиблого героя російсько-української війни, "кіборга" Олексія Дурмасенка.

Традиційно кожен учасник має змогу пробігти обрану ним дистанцію у 2, 5 або 10 кілометрів із закріпленим на футболці ім’ям знайомого або незнайомого воїна, який віддав життя за Україну.

Патріотичний забіг – можливість подякувати воїнам, які загинули в російсько-українській війні, підтримати родини Героїв, об’єднати ветеранів та діючих військовослужбовців, волонтерів, молодь та усіх небайдужих українців навколо цінностей державності, незалежності, вшанування пам’яті Героїв.