• Головна
  • Новини
  • Директори декількох закладів освіти Вараської громади розповіли про підготовку до навчального року

Директори декількох закладів освіти Вараської громади розповіли про підготовку до навчального року

У навчальних закладах Вараської громади продовжуються останні підготовчі роботи до початку нового навчального року. Директори декількох навчальних закладів поділилися своїми проблемами, які необхідно вирішувати у закладах, а також із тим, що вже встигли зробити до початку навчального року.

Рудківський заклад загальної середньої освіти у новому навчальному році прийме у своїх стінах 120 учнів. Із ними працюватиме 16 педагогічних правників, у закладі є дві вакансії: вчителя зарубіжної літератури та вихователя у дошкільний підрозділ.

"Наш заклад потребує ще великого ремонту, але те, що ми встигли зробити за літо – косметичні ремонти, замінили за кошти місцевого бюджету три вікна та двоє дверей. У свою чергу також долучалися батьки, які теж своєю спонсорською допомогою допомагали нам і фізично, і матеріально. У принципі, те, що ми планували зробити на цей навчальний рік ми все зробили. Єдина проблема, і, мабуть, найбільша – це санвузли, на які ми очікуємо вже кілька років. Санвузли мають бути внутрішні, а зараз вони у нас є надвірними і досить у страшному стані", – розповідає директор закладу Світлана Мельник.

У Більськовільському ліцеї навчатиметься 560 дітей. Це найбільший навчальний заклад у сільських місцевостях Вараської громади, куди доїжджають на навчання діти із сусідніх територій. Як розповів директор закладу Олександр Колодій, проблем вистачає, однак багато роботи було зроблено для підготовки до навчального року.

"Зробили своїми силами у закладі косметичний ремонт, зараз роблять туалети, їх обіцяють завершити до 1 вересня. За кошти з субвенції було придбано ноутбуки у комп’ютерний клас, очікуємо поставку товарів. Це вже буде третій комп’ютерний клас у закладі. Проблеми нашого закладу – спортзал, у якому потрібно зробити капітальний ремонт", – говорить Олександр Колодій.

Собіщицький ліцей цьогоріч навчатиме 305 дітей, педагогічний склад – 30 вчителів. Як розповів директор закладу Анатолій Гречуха, будівля ліцею будувалася так званим господарським методом, тобто без певного плану будівництва. Для виконання робіт залучали працівників колгоспів, які повинні були відпрацювати на будівництві певний період часу. Таким чином, збудоване приміщення не є школою у її класичному розумінні.

"Зробили поточний ремонт у всіх класах, облаштовано початкові класи згідно з програмою Нова українська школа (НУШ), придбано котел, продовжуються роботи із облаштування санвузла, зроблена доріжка до школи. Планували облаштувати територію ліцею. Безумовно, її варто зробити, однак для цього потрібне достатнє фінансування. Нагальна потреба закладу – ремонт покрівлі. Ми постійно латаємо дах, падає шпаклівка зі стелі", – зазначає директор ліцею Анатолій Гречуха.

Відмітимо, що із 25 серпня на території Вараської громади працює комісія, утворена розпорядженням міського голови Олександра Мензула, яка оглядає заклади освіти і визначає стан їх готовності до нового навчального року.

За словами заступника міського голови Дмитра Стецюка навчальні заклади громади готові майже на 100 відсотків.

Читайте також:
Комісія перевірила стан готовності закладів освіти Вараської громади до навчального року