Вараш енергійно відзначив 48-й День народження

У вихідні місто-супутник Рівненської АЕС відзначило черговий 48-й День народження. Родзинкою святкування став фестиваль Energy Art Fest, незмінними організаторами та партнерами якого є ГО "Агенція сталого розвитку міста", Рівненська АЕС, Вараська міська рада, Рівненська ОДА та БК "Алатир-Інвест".

Упродовж двох днів на кількох локаціях тривали різні заходи та активності. Суботній ранок розпочався зі спортивно-розважальної гри "Козацькі забави". За її результатами перше місце посіла команда представників спорткомплексу РАЕС "Squall-team", друге місце вибороли учні професійно-технічного училища РАЕС та третє – учні Вараського ліцею № 4. Також на різних майданчиках відбулися змагання з футболу, тенісу, турніри з більярду, баскетболу та волейболу.

IMG 9093 копія

Під час "Козацьких забав", фото Відділу інформаційної політики та комунікацій

Для всіх поціновувачів художніх талантів біля готелю "Вараш" та Палацу культури РАЕС діяла художня виставка. Талановиті та креативні майстри демонстрували високий рівень своєї майстерності. Окрім концертної зони діяли різні творчі локації. Художниками у мікрорайоні Ювілейний оновлено великі літери "Вараш" та доповнено арт-об’єкт.

Діти мали змогу взяти участь у наукових дослідженнях та з цікавістю спостерігати за хімічними та фізичними експериментами, також долучитися до танцювальних майстер-класів з hip-hop та tap-dance.

На центральній площі діяла виставка пожежно-рятувальної та військової техніки. Усі охочі не лише ознайомилися з різними професіями працівників ДСНС, але й "ліквідовували" умовну пожежу, надавали першу домедичну допомогу та відчували себе в ролі справжніх вогнеборців.

9466

9470

Фото Відділу інформаційної політики та комунікацій

Неймовірною енергетикою зарядили фестиваль Energy Art Fest танцювальний перформанс від NoName dance studio, шоу паркуристів та брейкданс батл. Чудовими піснями радували присутніх фіналістка талант-шоу Голос країни Юлія Тимочко, гурти Man-Gust та Latexfauna. Яскравою подією в програмі святкування Дня міста став обласний фестиваль "Барви Надстир’я" за участю аматорських колективів області.

9740

Виступ одного з учасників фестивалю "Барви Надстир'я" із смт Гоща, фото Відділу інформаційної політики та комунікацій

Хедлайнерами ж свята стали гурт Adam та Kozak System.

1 Kozak System

Kozak System, фото Надії Тимофєєнко

Гостями свята стали Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін, представники гміни Волув (Польща) Себастіан Вєжбовські та Рафал Заяц, народні депутати України Сергій Євтушок та Андрій Шараськін, заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко, депутати Рівненської обласної ради, делегації із Луцька, Нетішина, Сарн, Острога, Дубна. У рамках візиту в інформаційному центрі "Полісся" гості ознайомилися з історією будівництва Рівненської АЕС та її міста-супутника, принципами роботи основного обладнання електростанції та виробничими показниками бюджетоутворюючого підприємства району й області.

9772

Почесні гості, фото Відділу інформаційної політики та комунікацій

Із головної сцени жителів Вараша привітали представники місцевого самоврядування. Як відзначив міський голова Вараша Олександр Мензул, спільними зусиллями намагатимемося зробити наше місто ще кращим.

"У День міста ми всі об’єднуємося, незважаючи на віросповідання, політичні погляди, вік та соціальний статус. Ми всі разом і надалі дивитимемося на життя з позитивом, будемо розвиватися самі й розвивати наше місто", – зауважив Олександр Мензул.

За словами генерального директора РАЕС Павла Павлишина, чудовою ідеєю було об’єднати святкування Дня міста та фестивалю Energy Art Fest. Упродовж дводенної насиченої програми, усі охочі мали можливість розважитися та відпочити.

"За майже 30 років для мене й моєї сім’ї Вараш став рідним. Тут є все необхідне для розвитку та відпочинку. РАЕС продовжує вдосконалювати всі соціальні об’єкти, які перебувають на балансі електростанції, для забезпечення зручних умов відвідування для всіх мешканців міста. Налагоджена співпраця з місцевим самоврядуванням, спільно організовуємо різноманітні культурні та спортивні проєкти. Для підвищення комфорту мешканців потрібно підтримувати чистоту в місті, укладати хороші дороги, розвивати інфраструктуру європейського рівня. Приємно, що роботи в цьому напрямі вже розпочалися. Звісно, необхідно залучати інвесторів у частині будівництва індустріальних парків поблизу АЕС та підтримувати й розвивати роботу приватних підприємців, адже це друга рушійна сила в нашому місті. Від усього колективу рівненських атомників щиро вітаю всіх містян із Днем народження міста. Бажаю всебічного розвитку, добра в серцях та мирного неба над нашою країною", – підсумував Павло Павлишин.

Найщиріші вітання від Рівненської обласної адміністрації та особисто голови Віталія Коваля передав для містян його заступник Ігор Тимошенко: "Вараш – це велика фінансово-економічна частина нашої області, що відіграє важливу роль у зростанні добробуту його жителів та громади. Ми й надалі підтримуватимемо вашу громаду, щоби Вараш залишався центром економічної активності регіону".

Також у рамках святкування відбулося нагородження кращих мешканців Вараша в різних номінаціях як від обласної адміністрації, так і від імені народних депутатів. Зокрема, троє працівників Рівненської АЕС Олена Гуцало, Тетяна Фокіна та Станіслав Харечко нагороджені за активну громадську діяльність, особистий внесок у соціально-економічний розвиток громади та з нагоди святкування Дня міста Вараш.

1 Харечко

Заступник міського голови Дмитро Стецюк нагороджує Станіслава Харечка (ліворуч), фото Надії Тимофєєнко

Під час святкувань на центральній площі було багатолюдно. Діяли виставки креативних майстрів, святковий ярмарок, свято хліба та мацика, медові гостини.

9698

Художній колектив села Мульчиці співає для Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Словаччина в Україні Марека Шафіна, фото Відділу інформаційної політики та комунікацій

Крім того, працювали атракціони для дітей та дорослих. Після карантинної перерви свято вдалося дійсно феєричним, масштабним та драйвовим.

За повідомленням Управління інформації та зв'язків з громадськістю РАЕС (Віта Нишкалюк)