• Головна
  • Новини
  • Треба вакцинуватися: у Вараській громаді щодня збільшується кількість хворих на COVID-19

Треба вакцинуватися: у Вараській громаді щодня збільшується кількість хворих на COVID-19

Кількість звернень до медичних закладів Вараської громади збільшується. Серед причин – початок "сезону" респіраторних захворювань в осінньо-зимовий період та низькі темпи вакцинування проти COVID-19. Станом на 14 вересня у Вараській громаді лабораторно підтверджено 12 випадків захворювання на COVID-19.

За словами директора Вараської багатопрофільної лікарні Тетяни Латишенко, кількість госпіталізованих хворих збільшується, і, найбільш вірогідно, зменшуватися не буде.

"24 дорослих пацієнта підтверджено, ще є дві підозри. Усі пацієнти середнього ступеня важкості, на щастя не реанімаційні, однак на кисні перебуває 17 пацієнтів. Один із пацієнтів, який нині перебуває на стаціонарному лікуванні, вакцинований, але у нього дуже багато супутньої патології і перебіг хвороби на цей момент легкий", – зазначає Тетяна Латишенко.

Також лікар застерігає, що інкубаційний період коронавірусної хвороби становить 14 днів, тому не варто сподіватися на те, що кількість хворих та лабораторно підтверджених випадків зменшиться, особливо після попередніх вихідних. Нагадаємо, 11 та 12 вересня у місті Вараш відбувалися масштабні культурно-масові заходи: фестиваль Energy Art Fest та День міста Вараш.

"Якщо брати навіть за кількості обстежених за допомогою ПЛР-тестів, то позаминулий тиждень було зроблено 64 тести, а минулого тижня уже 86 обстежень. Кількість обстежень зростає, а також зростає і кількість позитивних результатів. Збільшується кількість госпіталізованих, якщо минулого тижня було госпіталізовано 17 осіб, то станом на початок цього тижня до них приєдналося ще 9 пацієнтів. Пацієнтів привозять сім’ями, більшість із них це жителі смт Володимирець та Сарненського району, однак також є пацієнти із Вараської громади", – говорить директор Вараської багатопрофільної лікарні Тетяна Латишенко.

За словами лікаря, пацієнти, які мають тяжку супутню патологію – цукровий діабет, гіпертонічну хворобу, із пересадженими нирками, судинними захворюваннями – більш вразливі до захворювання COVID-19, оскільки їх імунна система ослаблена. Враховуючи агресивність коронавірусу, саме цим пацієнтам першочергово треба вакцинуватися.

Тому, задля запобігання збільшенню кількості хворих, які в подальшому призведуть до посилення карантинних обмежень, медики закликають усіх мешканців Вараської громади вакцинуватися проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Varash vaccinationCenterVarash

До слова, у Центрі вакцинації населення від COVID-19 м.Вараш є вакцини: CoronaVac, AstraZeneca та Pfizer. Центр працює щодня з 9:00-15:00 у Вараській міській публічній бібліотеці за адресою м-р Перемоги 23 (колишнє приміщення МРЕО, військкомату). Попередній запис для вакцинації відбувається у сімейного лікаря або за номером телефону (067) 678-76-32.