• Головна
  • Новини
  • Працівники закладів освіти Вараської громади активніше вакцинуються

Працівники закладів освіти Вараської громади активніше вакцинуються

У зв'язку із погіршенням епідемічної ситуації Україні, посиленням карантинних обмежень та можливого локдауну, питання вакцинації постає серед українців усе частіше.

Особливо мова йде про людей, що працюють в соціально важливих сферах та найбільше контактують із людьми: працівники освітньої та медичної галузей, сфери обслуговування.

Задля збільшення кількості вакцинованих працівників медичної сфери та заохочення їх до вакцинації у приміщенні Управління освіти виконавчого комітету Вараської міської ради сьогодні працює Центр вакцинації. Охочих вакцинуватися виявилося чимало – понад 70 працівників закладів освіти Вараської громади виявили бажання одержати вакцину.

IMG 0286

Також до працівників освітньої галузі, що проживають у сільських місцевостях, приїжджає мобільна бригада й усі охочі можуть вакцинуватися проти COVID-19. До слова, 21 вересня, медики відвідали с.Мульчиці.

Варто зауважити, станом на 17 вересня у Вараській громаді було провакциновано 49,5% освітян.

Зазначимо, з четверга на Рівненщині діятиме "жовта" карантинна зона. Таке рішення ухвалено 21 вересня на засіданні Державної комісії з питань ТЕБ і НС під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. Відповідно, діятимуть нові правила адаптивного карантину, які послаблюють обмеження для тих закладів господарювання та освіти, у яких вакциновано першою дозою не менше 80% працівників.

Нагадаємо, у Центрі вакцинації населення від COVID-19 м.Вараш є вакцини: CoronaVac, AstraZeneca та Pfizer. Центр працює щодня з 9:00-15:00 у Вараській міській публічній бібліотеці за адресою м-р Перемоги 23 (колишнє приміщення МРЕО, військкомату). Попередній запис для вакцинації відбувається у сімейного лікаря або за номером телефону (067) 678-76-32.