• Головна
  • Новини
  • Комунальні підприємства Вараської громади демонструють позитивні показники роботи

Комунальні підприємства Вараської громади демонструють позитивні показники роботи

Під час засідання виконавчого комітету Вараської міської ради члени комітету розглянули та затвердили звіти комунальних підприємств Вараської громади за ІІ квартал 2021 року.

Як повідомив в.о. міського голови Михайло Волинець, підприємства Вараської громади за згаданий період продемонстрували позитивні фінансові результати діяльності.

"У нас немає підприємств, які працювали б із реальними збитками, які б потребували б зараз дофінансування з міського бюджету. Частина з підприємств збільшила свої доходи, це радує. Невтішні прогнози, які ми бачили щодо КП "УК "Житлокомунсервіс" на початку року, на щастя, відтерміновуються. Стосовно КП "Вараштепловодоканал", позитивним моментом є те, що фактично підприємство працює. Після того, як змінились тарифи, іще на початку року, підприємство розраховується з постачальниками. Починаючи із квітня, відбувається поступове зменшення заборгованості перед підприємствами, установами та організаціями, зменшується дебіторська та кредиторська заборгованості. Ми сподіваємося, що за підсумками року, як мінімум, спрацюємо не у мінус. Є такий стриманий прогноз. Це другий позитивний момент. Який підтверджений і тим, що за підсумками роботи у ІІ кварталі це підприємство уперше за 12 років сплатило частку з отриманого прибутку. Це свідчить про те, що, дійсно, на підприємстві фінансовий стан стабілізувався. Щодо КП "Благоустрій", це, мабуть, найбільш, у фінансовому плані, затратне підприємство. Зрозуміло, що з приєднанням сільських територій збільшився і обсяг роботи, і обов’язки – тому ми збільшили штат підприємства. Витрати зросли, але зараз підприємство працює над питанням щодо отриманням у лізинг техніки. Думаю, упродовж найближчих двох місяців це питання повинно остаточно вирішитися", – прокоментував Михайло Волинець.

1633443201580

Також під час засідання, 5 жовтня, члени виконавчого комітету погодили перспективний план роботи виконавчого комітету на IV квартал 2021 року, норми витрат копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, передачу в оренду комунального майна для потреб Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, затвердили порядок проведення конкурсного відбору на заміщення вакантної посади директора комунального некомерційного підприємства Вараської міської ради "Агенція розвитку Вараської громади», створення Комісії з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, а також внесення змін до попередніх рішень виконавчого комітету.