• Головна
  • Новини
  • Вараські рятувальники навчали пожежній безпеці працівників Департаменту культури, туризму, молоді та спорту

Вараські рятувальники навчали пожежній безпеці працівників Департаменту культури, туризму, молоді та спорту

Минулої п’ятниці головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Вараського районного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області Ігор Шевчук провів інструктивну нараду з питань пожежної безпеки для працівників Департаменту культури, туризму, молоді та спорту виконавчого комітету Вараської міської ради.

Метою проведення навчання є підвищення загальних пожежно-технічних знань посадових осiб, навчання їх правилам пожежної безпеки з урахуванням пожежонебезпечних особливостей виробництва, більш глибоке ознайомлення з протипожежними заходами та діями в разі виникнення пожежі, напрацювання навичок використання наявних первинних засобів пожежогасіння.

20211008 142031

Надзвичайники ознайомили працівників із правильним користуванням вогнегасниками, які допоможуть ліквідувати пожежу на початковій стадії горіння та запропонували практично відпрацювати гасіння умовної пожежі. Для більш дієвого ефекту бійці ДСНС розвели контрольоване багаття, яке вдало загасили працівники департаменту.

20211008 143226

По завершенню присутнім розповіли про пожежі та надзвичайні ситуації, які сталися на території Рівненської області та Вараської громади із початку 2021 року та наголосили на тому, що адекватна реакція, елементарні знання правил пожежної безпеки та своєчасне оповіщення відповідних служб можуть зберегти життя та здоров’я людей, матеріальних цінностей, зменшити збитки у разі виникнення будь-якої надзвичайної ситуації.

20211008 143731

За інформацією Вараського РУ ГУ ДСНС України у Рівненській області; світлини