• Головна
  • Новини
  • У Вараській громаді триває агітаційна кампанія з підтримки проєктів Громадського бюджету

У Вараській громаді триває агітаційна кампанія з підтримки проєктів Громадського бюджету

Координаційний комітет із впровадження проєкту Громадського бюджету Вараської громади закликає авторів проєктів, допущених до голосування, агітувати мешканців громади щодо підтримки своїх ідей.

Відмітимо, що до участі у програмі Громадського бюджету жителями Вараської громади подано 52 проєкти. Отож, 14 вересня завершився етап прийому проєктних заявок від жителів Вараської громади на фінансування за програмою Громадського бюджету, до 24 жовтня триватиме розгляд проєктів координаційним комітетом, наступний етап – голосування.

Процес голосування стартує 25 жовтня і триватиме до 8 листопада 2021 року. Зокрема, мешканці громади матимуть можливість проголосувати за той чи інший проєкт, який їм до вподоби. Кожен житель Вараської громади, якому виповнилося 14 років, матиме 6 голосів, щоб підтримати два малі проєкти, два великі, один освітній та один сільський.

Оголошення назв проєктів-переможців відбудеться 12 листопада 2021 року, а безпосередня реалізація проєктів у 2022 році.

Нагадаємо, що за рахунок коштів Громадського бюджету Вараської громади реалізовуватимуться проєкти у таких категоріях: сільські, освітні, малі та великі.

Обсяг витрат на реалізацію одного сільського (реалізуються виключно в селах громади) проєкту не має перевищувати 100 тис.грн. Для одного освітнього (реалізуються виключно в закладах загальної середньої освіти) проєкту – до 250 тис.грн. Малі та великі проєкти (за виключенням закладів освіти) повинні реалізовуватися на території всієї громади – на один проєкт виділятиметься максимально до 150 тис.грн і до 500 тис.грн відповідно.