• Головна
  • Новини
  • Працівники РАЕС вдосконалювали навички надання домедичної допомоги

Працівники РАЕС вдосконалювали навички надання домедичної допомоги

Працівники Рівненської АЕС навчалися наданню першої домедичної допомоги під час спеціалізованого тренінгу із допомоги при різних видах промислових травм.

Учасниками тренінгу стали 22 працівники Рівненської АЕС – керівники та члени аварійних груп і бригад. Навчання проводили інструктори компанії FAST Володимиром Мухіним та Олександром Дибою на базі реабілітаційно-оздоровчого центру навчально-тренувального центру Рівненської АЕС.

6a9f400f 57b8 4d49 835c 854d443dcb92

Восьмигодинна програма курсу передбачала теоретичний та практичний етапи, а для його освоєння застосовувалося спеціальне спорядження (манекени, джгути, бинти, автоматичний зовнішній дефібрилятор і т.д.).

Працівники РАЕС відпрацьовували компресію грудної клітини і штучне дихання, першу допомогу при обструкції дихальних шляхів, застосування автоматичного зовнішнього дефібрилятора, переведення людини без свідомості у безпечне положення, дії при судомах, інсультах, інфарктах, утопленні тощо.

5396c3c2 0664 4c75 989d 243c057c87c2

Про позитивний досвід, отриманий за підсумками навчання, зауважують заступник начальника відділу міжнародного співробітництва та технічної допомоги Ігор Поймінов та помічник генерального директора-начальник управління з питань аварійної готовності й реагування Андрій Забродоцький. Атомники є також сертифікованими інструкторами-кандидатами ERC (BLS) на волонтерських засадах та із 2019 року на базі навчально-тренувального центру електростанції проводять для працівників РАЕС навчальний курс за методикою ERC.

ab5ca02e 4054 4423 bb67 b4c673c506d2

"Я вже був знайомий із курсом навчання від FAST віртуально і маю відповідний сертифікат. Нині цікавили практичні відпрацювання. Можу підтвердити, що навчання відбулося відповідно до європейського та американського протоколів. Для себе, як інструктора, спільно із моїм колегою Андрієм Забродоцьким, почерпнув корисну інформацію для розширення нашого курсу навчання добровільній домедичній допомозі для атомників за програмою ІІ рівня BLS "Перший на місці події". Окрім базових навичок надання домедичної допомоги, він міститиме елементи навчання щодо дій із кровотечами, опіками, укусами, тепловими ударами, обмороженням, анафілактичним шоком, пошкодженням хребта", – зауважує Ігор Поймінов.

Варто зазначити, Ігор Поймінов виступив співавтором проєкту, що претендує на фінансування за програмою Громадського бюджету Вараської громади. Проєкт спрямований на розміщення автоматичних зовнішніх дефібриляторів у громадських місцях міста-супутника РАЕС і створення вільного доступу до АЗД для очевидців виникнення невідкладних станів з метою покращення якості надання домедичної допомоги у м. Вараш.

За повідомленням Управління інформації та зв’язків з громадськістю РАЕС; світлини Руслан Слободенюк