Вараська громада у "помаранчевій" зоні карантину

Відсьогодні у Вараській громаді діятимуть обмеження "помаранчевої" карантинної зони, а з 26 жовтня – "червоної". Таке рішення ухвалили члени комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вараської міської територіальної громади.

Під час онлайн-засідання члени комісії врахували рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, котра запровадила з 00 години 00 хвилин 26 жовтня 2021 року “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Рівненської області.

1793

"Управлінню безпеки і внутрішнього контролю виконавчого комітету ВМР доручено розробити процедури перевірки сертифікатів, погодити їх із поліцією, відповідними службами. Ці процедури мають знати всі громадяни – щоб уникнути самоуправства і невиконання вимог", – зауважив міський голова Олександр Мензул.

Протокол позачергового засідання комісії з питань ТЕБ і НС Вараської громади №1400-ПТ-ТЕБтаНС-16-21 від 23.10.2021 р.

Також під час онлайн-засідання члени комісії обговорили питання дотримання маскового режиму, канікул в освітніх закладах, рівня вакцинації педагогічних працівників, відкриття нових пунктів вакцинації у Вараші та на території громади, збільшення кількості тест-систем для виявлення захворювань коронавірусом та ін.

Відмітимо, що цього тижня зафіксовано більше 200 нових випадків захворіювань COVID-19, при цьому більше сотні за останні три доби.