• Головна
  • Новини
  • Вараські рятувальники навчали пожежній безпеці посадовців комунальних підприємств

Вараські рятувальники навчали пожежній безпеці посадовців комунальних підприємств

Минулого тижня начальник навчального пункту аварійно-рятувального загону спеціального призначення полковник служби цивільного захисту Роман Пелех та працівники Вараського районного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області провели навчання з питань пожежної безпеки для працівників комунальних підприємств "Вараштепловодоканал", "Вараський центр первинної медичної допомоги" та територіального центру соціального обслуговування м. Вараш.

Навчання з питань пожежної безпеки посадових осіб підприємств, установ та організацій є одним із напрямків забезпечення пожежної безпеки.

1634891208167

Мета навчання – підвищення загальних пожежно-технічних знань посадових осiб, навчання їх правилам пожежної безпеки з урахуванням пожежонебезпечних особливостей виробництва, більш глибоке ознайомлення з протипожежними заходами та діями в разі виникнення пожежі, напрацювання навичок використання наявних первинних засобів пожежогасіння.

22 жовтня під час навчання рятувальники роз’яснили протипожежні вимоги основних нормативно-правових документів, порядок евакуації людей на випадок виникнення надзвичайної ситуації, в тому числі пожежі та ліквідації загорання на його початковій стадії.

1634891208158

По закінченню присутнім розповіли про пожежі та надзвичайні ситуації, які стались на території Рівненської області та Вараської міської територіальної громади з початку 2021 року, продемонстрували наочні відеоматеріали щодо безпечної поведінки та наголосили на тому, що адекватна реакція, елементарні знання правил пожежної безпеки та своєчасне оповіщення відповідних служб можуть зберегти життя та здоров’я людей, матеріальних цінностей, зменшити збитки у разі виникнення будь-якої надзвичайної ситуації.

За інформацією Вараського районного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області