• Головна
  • Новини
  • Олександр Мензул зустрівся з представниками духовенства щодо вакцинації

Олександр Мензул зустрівся з представниками духовенства щодо вакцинації

Міський голова Олександр Мензул, заступник міського голови Дмитро Стецюк та директор Вараського центру первинної медичиної допомоги Жанна Мирончук зустрілися із представниками духовенства Вараської громади.

Очільник громади наголосив, що нині суттєво збільшилася кількість хворих COVID-19, а Рівненщина потрапила до "червоної" зони карантину, що супроводжується додатковим обмеженням, зокрема і для релігійних організацій та церков.

1809

Олександр Мензул і Дмитро Стецюк (праворуч)

У свою чергу, представники духовенства зауважили, що є "Заява Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій щодо початку процесу вакцинації від COVID-19 в Україні", а їхні громади продовжують дотримуватися необхідних карантинних умов і не чинять супротиву у вакцинації прихожан.

"[...]У боротьбі проти коронавірусної загрози настав новий етап, який, за свідченням фахівців, є найбільш ефективним – противірусна вакцинація населення. Підходячи до цього етапу, ми стараємося і тут допомогти суспільству, державній владі та місцевому самоврядуванню отримати перемогу над пандемією. Імунізація – це перевірений більше ніж столітнім досвідом людства шлях до суспільного здоров’я. Також засвідчуємо нашу спільну позицію, що вакцинація, як медична процедура, не має релігійної складової та не перешкоджає реалізації свободи віросповідання. Заборони вакцинації в наших канонічних нормах немає, оскільки це питання належить до компетенції фахівців-медиків[...]", мовиться в одному з абзаців згаданої Заяви Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій щодо початку процесу вакцинації від COVID-19 в Україні.

1805

Олександр Мензул запропонував релігійним громадам можливість вакцинації виїзною бригадою медиків, а також закликав у період карантину дотримуватись тих вимог і рекомендацій, які ухвалених на засіданнях комісії ТЕБ і НС.