• Головна
  • Новини
  • На засіданні виконавчого комітету затвердили фінансові плани комунальних підприємств

На засіданні виконавчого комітету затвердили фінансові плани комунальних підприємств

Відбулося засідання виконавчого комітету Вараської міської ради.

Міський голова Олександр Мензул на початку засідання нагадав присутнім, що відсьогодні, 26 жовтня, у Вараській громаді діятимуть обмеження "червоної" карантинної зони.

1830

Першочергово члени виконавчого комітету розглянули питання затвердження фінансових планів комунальних підприємств Вараської міської ради на 2022 рік. Зокрема, у планах збільшення фінансування, основною причиною якого є розширення штату працівників через приєднання сільських територій.

Головний бухгалтер Вараського центру первинної медичної допомоги Ольга Ярошик зауважила, що очікуване збільшення фінансування складає 15%.

"Щодо планування фінансових показників на 2022 рік ми виходили з обсягу надходжень цього року. У зв’язку з об’єднанням громади збільшилася кількість працівників на 27 осіб, відповідно, і зростуть витрати. У наступному році очікуємо доходи у межах 38 млн. Основні витрати – оплата праці, 22 млн 360 тис. грн. Відповідно збільшаться і відрахування до місцевого бюджету", – говорить Ольга Ярошик.

1835

Також члени виконавчого комітету розглянули і проголосували за проєкт рішення щодо встановлення нових тарифів для ВП "Рівненська АЕС" на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення із 1 січня 2022 року.

1819

Заключним питанням, яке підтримали члени виконавчого комітету, стало відкриття інклюзивних класів у закладах освіти Вараської громади.

"Батьки звернулися до інклюзивно-ресурсного центру і керівників закладів освіти з проханням відкрити ще один інклюзивний клас у вараських ліцеях №2, №3, №4 для дітей із особливими освітніми потребами. Це нагальна потреба, для того, щоб забезпечити права дітей вже зараз", – наголосила у своєму виступі начальник Управління освіти Олена Корень.