• Головна
  • Новини
  • "Соціальна" комісія обговорювала проблемні питання медичної галузі Вараської громади

"Соціальна" комісія обговорювала проблемні питання медичної галузі Вараської громади

Відбулося засідання Комісії з питань соціального захисту та охорони здоров’я Вараської міської ради.

Під час засідання, 26 жовтня члени комісії підтримали зміни до проєкту рішення Вараської міської ради щодо затвердження програми соціальної допомоги та підтримки мешканців Вараської міської територіальної громади на 2021-2023 роки.

Також депутати одноголосно підтримали проєкт щодо внесення змін до затвердження програми забезпечення житлом учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС на 2021-2025 роки.

Жваве обговорення викликало питання функціонування амбулаторії у селі Заболоття та рішення щодо незаконного проживанням громадян у приміщенні. Зокрема, члени комісії підтримали пропозицію начальника Відділу охорони здоров’я Департаменту соціального захисту та гідності Вікторії Михайловської щодо створення тимчасової комісії і залучення відповідних органів для вирішення проблеми.

1843

Тривалий час депутати обговорювали і питання передачі автомобіля для Вараського центру первинної медичної допомоги, який знаходиться у селі Більська Воля. У результаті вирішили організувати зустріч із працівниками Управління правового забезпечення виконавчого комітету та Вараського центру первинної медичної допомоги для напрацювання юридичних шляхів вирішення питання.

"Така структура як "первинка" потребує не одного транспортного засобу. Однозначно автомобіль їм потрібен. І бажано, щоб він був у Більській Волі, а, можливо, і ще на якомусь напрямку. Треба передбачати у бюджеті кошти для нашої "первинки" на придбання автомобільного транспорту", – зауважив заступник міського голови Михайло Волинець.

На "соціальній" комісії обговорили також питання щодо розміщення Вараського центру первинної медичної допомоги. Зокрема, вирішили, що це питання потребує доопрацювання та детального вивчення.

Розглянули та підтримали члени комісії проєкт комплексної програми "Здоров’я" на 2022-2025 роки.