• Головна
  • Новини
  • Волонтери БУРу допомогли багатодітній сім’ї та молодіжному простору Вараської громади

Волонтери БУРу допомогли багатодітній сім’ї та молодіжному простору Вараської громади

У Вараській громаді упродовж тижня у рамках програми "Мріємо та діємо" працювали волонтери табору "Будуємо Україну Разом".

Волонтери з різних куточків України разом з місцевими волонтерами малювали мурал майбутньому молодіжному простору, створювали вуличні меблі, а також допомагали покращувати умови проживання одній із родин у селі Щоків.

Окрім цього, представники волонтерського руху "Будуємо Україну Разом" (БУР) їздили на екскурсії та обмінювалися з місцевою молоддю своїм культурним досвідом та соціальними проєктами.

бур3

"Упродовж дев'яти днів волонтери з Краматорська, Дніпра, Ужгорода, Рівного, Львову та Одеси разом з місцевими волонтерами будували стіни та руйнували стереотипи. Волонтери допомагали у ремонті житла багатодітній сім’ї, яка проживає у селі Щоків та виховує 11 діток. Батько дітей теж волонтер, який допомагав на сході України. До того ж у них була активна соціально-культурна програма, де разом з місцевими волонтерами мали змогу відвідати Біле озеро, Рівненську АЕС, інформаційний центр РАЕС "Полісся", реабілітаційний комплекс, соляні кімнати. БУРівці зустрічалися з місцевим винахідником, який створив вуличний міні-електрокар, а також з активною молоддю міста Вараш, громадськими організаціями "Ольбери" та "Пласт", – розповідає заступник міського голови Дмитро Стецюк.

бур4

бур5

За словами Дмитра Стецюка, такий культурний обмін – це підтримка для молоді громади, яка спільно з Молодіжною радою, Вараським молодіжним центром і волонтерами буде продовжувати втілювати різноманітні проєкти у Вараській громаді.

бур1