• Головна
  • Новини
  • Члени комісії з питань захисту прав дитини розглянули шість питань

Члени комісії з питань захисту прав дитини розглянули шість питань

4 листопада 2021 року під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Михайла Волинця відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини.

Під час заходу розглянуто питання про забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток, малолітніх дітей, у зв’язку з ухиленням матері від виконання батьківських обов’язків; про вирішення спорів між батьками щодо визначення місця проживання малолітніх дітей; про затвердження шести індивідуальних планів соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей, які залишились без батьківського піклування, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування; про доцільність підготовки та подання до суду висновку органу опіки та піклування щодо позбавлення батьківських прав громадянина відносно неповнолітньої дитини; про перегляд семи індивідуальних планів соціального дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

IMG 2063

Питання порядку денного були ретельно вивчені членами комісії. З’ясовано питання щодо участі батьків у вихованні та навчанні дітей, їх ставлення до виконання батьківських обов`язків, забезпечення належного догляду за дітьми, створення умов проживання.

За результатами було прийнято виважені рішення, які спрямовані на захист законних прав та інтересів малолітніх та неповнолітніх дітей.

IMG 2069

Головуючий Михайло Волинець наголосив, що за будь-яких обставин інтереси та права дітей мають стояти на першому місці. Адже ефективний захист прав дитини – одне із основних завдань роботи комісії з питань захисту прав дитини.

За інформацією Служби у справах дітей виконавчого комітету Вараської міської ради