• Головна
  • Новини
  • Керівний комітет з розробки Стратегії розвитку Вараської громади розглянув доповнення та пропозиції

Керівний комітет з розробки Стратегії розвитку Вараської громади розглянув доповнення та пропозиції

Відбулося засідання комісії керівного комітету з організації розробки Стратегії розвитку Вараської міської територіальної громади на період до 2027 року та плану заходів з її реалізації.

Насамперед, на засіданні керівного комітету начальник Управління економіки та розвитку громади Ірина Барабух представила короткий огляд документу, напрацьованого учасниками експертних груп.

Регіональний координатор ПРООН із досягнення цілей сталого розвитку в Рівненській області Ольга Кашевська запропонувала більше уваги акцентувати на гендерній складовій, розвитку інклюзивного та жіночого підприємництва, а також створювати умови для спільної діяльності органів місцевого самоврядування та бізнесу для вирішення проблемних питань громади щодо реалізації проєкту розробки стратегії.

2287

Ольга Кашевська взяла участь у засіданні онлайн

За словами Кашевської, стратегія розроблена фахово, розглянуті усі аспекти розвитку громади, ретельно проаналізовані ресурсні потенціали та відповідає нормативним документам, стратегії регіонального розвитку держави і стратегії обласній. За основними напрямками відповідає державній програмі. У процесі розробки ретельно вивчені та опрацьовані можливі напрямки потенціалу, реалізації проєктів розвитку громади.

Члени комісії розглянули та підтримали запропоновані доповнення регіонального координатора ПРООН.

Проєкт рішення Вараської міської ради "Про затвердження Стратегії розвитку Вараської міської територіальної громади на період до 2027 року" №1153 від 29.10.2021 р.

Заступник генерального директора ВП "Рівненська АЕС" із якості та управління Віктор Кравець також запропонував декілька уточнень стосовно інформаційно-телекомунікаційних заходів, благоустрою громади та енергозбереження. Зокрема, стосовно завдань із утеплення багатоквартирних будинків (їх утеплення) заступник зауважив, що це є важливим заходом для планування розширення мережі теплопостачання.

2256

Нагадаємо, проєкт документу розробляли із червня поточного року учасники експертних груп відповідних напрямів – провідні фахівці галузей, представники громадськості, органів державної влади, виконавчого комітету, Рівненської АЕС, комунальних підприємств, бізнесу, депутати міської ради, координатор Програми розвитку ООН з досягнення цілей сталого розвитку у Рівненській області, директор Агенції регіонального розвитку Рівненщини та інші.

Наразі громадськість запрошено до обговорення проєкту. Свої пропозиції усі охочі можуть викласти у спеціальній формі та надіслати до 25 листопада за адресою: ekonomika@varash-rada.gov.ua

Читайте також:

Запрошуємо до обговорення проєкту Стратегії розвитку Вараської громади