• Головна
  • Новини
  • У Вараській громаді перевіряли готовність до евакуації населення у разі умовної радіаційної аварії

У Вараській громаді перевіряли готовність до евакуації населення у разі умовної радіаційної аварії

У рамках командно-штабних навчань ДСНС України, які відбуваються у Рівненській області упродовж 9-11 листопада, у Вараській громаді перевіряли готовність органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми у разі виникнення аварії на Рівненській АЕС. Засідання комісії у зв’язку з карантинними обмеженнями відбулося у режимі онлайн.

"Організували спільне засідання нашої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а також обласної евакуаційної комісії та евакуаційної комісії Вараської громади. У порядку денному питання навчання щодо умовної надзвичайної ситуації, яка виникла внаслідок умовної радіаційної аварії на Рівненській АЕС з викидом радіоактивних речовин", – окреслив завдання міський голова Олександр Мензул.

2416

Зокрема, на засіданні обговорили заходи, які необхідно терміново виконати для ліквідації умовної надзвичайної ситуації, захисту населення та організації евакуації населення, що проживає у зоні спостереження АЕС.

2412

Під час спільного засідання евакуаційної комісії Олександр Мензул запропонував для обговорення питання, які виникли через додаткову умову навчання – дії під час епідемії COVID-19. Зокрема, яким чином евакуювати киснезалежних хворих Вараської багатопрофільної лікарні. Нині у медичному закладі перебуває 58 хворих, котрі потребують кисню.

2398

Також міський голова зауважив представникам обласної евакуаційної комісії, що у міста-супутника немає достатньої кількості аварійних шляхів евакуації, одного наявного недостатньо для потоку транспорту.