• Головна
  • Новини
  • "Комунальна" комісія обговорювала зміну статусу вараських гуртожитків №2 та №3

"Комунальна" комісія обговорювала зміну статусу вараських гуртожитків №2 та №3

Відбулося засідання Комісії з питань комунального майна, житлової політики, інфраструктури та благоустрою Вараської міської ради. Депутати розглянули 17 питань порядку денного та депутатське звернення Ольги Кравчук (фракція "Голос").

Зокрема, 10 листопада, члени "комунальної" комісії розглянули проєкт рішення щодо затвердження структури Вараського міського центру соціальних служб.

Директор центру Світлана Пашко зауважила, що мова про три штатні одиниці для Денного центру психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства.

"Частину субвенції, яку громада одержала з державного бюджету, вже використано для ремонту й придбання меблів. У центр пропонуємо ввести посади: завідувач, психолог та юрист", – сказала Світлана Пашко.

комунальна 4

Тривале обговорення викликав розгляд депутатського звернення Ольги Кравчук щодо надання гуртожиткам №2 та №3 статусу житлового будинку.

Голова "комунальної" комісії Дмитро Ющук (фракція "Європейська солідарність") зауважив, що мешканці гуртожитків хочуть отримати можливість встановити лічильники, зареєструвати їх. Саме тому було створено комісію та уже є акт обстеження будівель. Члени комісії одноголосно підтримали зміну юридичного статусу. Щодо гуртожитку №3, то є перепона – наявність ліжко-місць.

У свою чергу присутній на засіданні комісії житель гуртожитку №2 Сергій Разкевич зауважив, що незгідний із актом обстеження комісії, адже, на його думку, було порушено членами комісії процедуру огляду.

Проаналізувавши ситуацію, депутат Ксенія Будь (фракція "Сила людей") запропонувала жителям гуртожитків написати письмове звернення до КП "УК "ЖКС" із пропозиціями.

комунальна 1

Підсумовуючи засідання, голова комісії Дмитро Ющук зауважує, що депутати розглянули і підтримали також ряд важливих питань.

"Одним із важливих питань, яке підтримали депутати одноголосно, – питання щодо надання згоди на безоплатну передачу майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ Володимирецького району у комунальну власність Вараської громади, оскільки попереднім рішенням було перераховано тільки майно і не були включені юридичні особи. Зокрема, це стосувалося закладів освіти, дошкільної освіти – вони мають свої юридичні адреси та ін., які до цього часу не були передані, а з внесенням змін, будуть на балансі Департаменту житлово-комунального господарства, майна та будівництва. Ще одним важливим питанням, яке підтримали, є прийняття автомобіля марки Opel Combo у комунальну власність", – говорить голова комісії Дмитро Ющук.