• Головна
  • Новини
  • Утворено Раду церков і релігійних організацій при міському голові м.Вараш

Утворено Раду церков і релігійних організацій при міському голові м.Вараш

У Вараській громаді діятиме Рада церков і релігійних організацій при міському голові м.Вараш. Відповідне розпорядження днями підписав очільник громади Олександр Мензул.

складу ради діятиме на громадських засадах. Головна мета діяльності – налагодження координації міжцерковного діалогу місцевих релігійних організацій із питань державно-церковних відносин.

За словами заступника міського голови Дмитра Стецюка, об’єднання усіх священнослужителів релігійних громад громади сприятиме діалогу й міжконфесійному взаєморозумінню та злагоді.

"У рамках співпраці ми вже збиралися і консультувалися щодо обмежень і державних рекомендацій, які виникли із пандемією COVID-19. Ми вже активно співпрацюємо з усіма релігійними громадами щодо державних свят і заходів. Зокрема, цього року релігійні громади долучалися до організації свята родини, безкоштовними для жителів громади були розваги, працювали батути, атракціони та ін. Влітку працювали дитячі табори. Релігійні громади допомагають у соціальних проєктах, долучаються до благодійних акцій. Нещодавно спільно провели акцію "Чужих дітей не буває", завдяки якій допомогли діткам підготуватися до навчального року. Окрім цього, кожного року вони самостійно проводять акцію "Серце в долонях" і збирають подарунки для діток з малозабезпечених сімей та сиріт. Найближчим часом також плануємо організувати "Молитовний сніданок" за участі всіх релігійних церков організацій та місцевою владою", – зауважує Дмитро Стецюк.

До складу ради увійшли представники усіх церков і релігійних організацій, що діють на території громади.

Нагадаємо, нещодавно міський голова Олександр Мензул, заступник міського голови Дмитро Стецюк та директор Вараського центру первинної медичиної допомоги Жанна Мирончук зустрілися із представниками духовенства Вараської громади та обговорили питання щодо "червоної" зони карантину та вакцинації.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!