Запаліть на вікні свічку пам'яті

27 листопада Україна згадує сумну дату трагічної історії – День пам’яті жертв голодоморів, що прокотилися країною трьома потужними хвилями.

Голодомор 1932-1933 років став найбільшою трагедією за всю історію українського народу. За масштабом, жорстокістю, цинізмом та наслідками для майбутніх поколінь він не має аналогів в історії людства.

Це був акт геноциду Українського народу, спеціально спланована і ретельно замаскована каральна операція тоталітарного сталінського режиму щодо українців як нації і щодо селянства як класу. Він торкнувся чи не кожної української родини. Голод охопив весь Центр, Південь, Північ та Схід сучасної України, спостерігався у тих районах Кубані, Північного Кавказу та Поволжя, де жили українці.

HolodomorCandle

Наслідком Голодомору стали смерті мільйонів українців. Це втрати, зіставні з тими, яких зазнала Україна у Другій світовій війні.

Згідно з оприлюдненими матеріалами СБУ України остаточну кількість людських втрат від Голодомору 1932-1933 років складає 10 млн 63 тис. осіб.

Спільний біль, спільна пам’ять, спільний обов’язок – ці слова стосуються не тільки нашого минулого, але й мають сенс у нашому сьогоденні. Сьогодні голодомор – не історична давнина, а глибока душевна рана, яка нестерпним болем пронизує пам’ять його очевидців і сучасне покоління.

Тож вшануймо пам’ять мільйонів синів і доньок України без жалю винищених Голодомором спільною молитвою, та запалімо свічку пам’яті за тими, хто загинув голодною смертю!

Із повагою міський голова Олександр МЕНЗУЛ

27 листопада 2021 року

16:00 – площа біля будівлі міської ради, акція "Збережи пам'aть, запали свічку" та спільна молитва за участю священників, влади та громадськості .

16:00 – акція "Запали свічку пам'яті", перегляд фільму "Ціна правди" у Центрі дозвілля Департаменту культури, туризму, молоді та спорту (м-р Будівельників 2А, м.Вараш)

18:00 – творча зустріч з художником, письменником, драматургом, учасником АТО Віталієм Запекою.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!