• Головна
  • Новини
  • Рівненська АЕС передала радіоактивні відходи на переробку та захоронення

Рівненська АЕС передала радіоактивні відходи на переробку та захоронення

Рівненська АЕС здійснила передачу радіоактивних відходів на переробку та захоронення до державного спеціалізованого підприємства "Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами" (ДСП ЦППРВ) в зоні відчуження Чорнобильської АЕС.

Цьому передувала значна робота багатьох спеціалістів ДП НАЕК "Енергоатом", ВП "Аварійно-технічний центр", ДСП ЦППРВ, ДСП "Чорнобильська АЕС" та ВП "Рівненська АЕС", яка полягала у вирішенні складних інженерних завдань, пошуку нестандартних рішень, повній характеризації радіоактивних відходів за фізико-хімічними параметрами, розробці відповідних технічних документів, обґрунтуваннях безпеки, які пройшли експертизу фахівцями ДНТЦ ЯРБ та погодження Держатомрегулювання, укладенні договорів, ретельному плануванні робіт.

Усі ці завдання були успішно виконані фахівцями вказаних підприємств, і дозволили розпочати процес передачі радіоактивних відходів на захоронення до спеціалізованої організації. Відсьогодні такі операції стануть буденністю виробничої діяльності Рівненської АЕС.

img 0259

"Надійна багатобар’єрна ізоляція радіоактивних відходів АЕС у спеціальних сховищах повністю виключає негативний вплив на населення та навколишнє середовище та дозволяє атомній енергетиці залишатися безпечною та чистою низьковуглецевою енергією майбутнього", – відзначив заступник начальника цеху по поводженню з радіоактивними відходами РАЕС Володимир Горбунов.

За повідомленням Управління інформації та зв'язків з громадськістю РАЕС, світлина Володимира Горбунова

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!