• Головна
  • Новини
  • Батьки дітей із тяжкими хворобами, яким не встановлено інвалідність, одержуватимуть збільшену державну допомогу

Батьки дітей із тяжкими хворобами, яким не встановлено інвалідність, одержуватимуть збільшену державну допомогу

Батьки дітей із тяжкими захворюваннями, яким не встановлено інвалідність, із 1 січня 2022 року одержуватимуть суму державної допомоги на догляд у розмірі двох прожиткових мінімумів.

"Сьогодні на таких дітей одержують щомісячно суму у розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Уже з 1 січня 2022 року розмір допомоги на дітей із тяжкими хворобами, яким не встановлено інвалідність, отримуватимуть до двох прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку ‒ з 1934 грн до 4 200 грн для дітей віком до 6 років та до 5 236 грн для дітей віком від 6 до 18 років (суми вказано з урахуванням розміру прожиткового мінімуму, встановленого на 1 грудня 2021 р. – Прим.ред.). Виплати відбуватимуться упродовж шести місяців. Допомога особі, яка доглядає за хворою дитиною призначається з дня звернення та виплачується шість місяців. Надалі заяву необхідно подати знову. Виплата допомоги на наступний період відбуватимуться на підставі заяви та довідки про захворювання дитини", – розповідає завідувач сектору "Материнства-дитинства" відділу Центру надання адміністративних послуг Любов Черук.

Перелік тяжких захворювань, розладів, травм, станів, що дають право на одержання державної допомоги на дитину, якій не встановлено інвалідність, надання такій дитині соціальних послуг обумовлює постанова Кабінету Міністрів України №1161.

Зокрема, це тяжке перинатальне ураження нервової системи, тяжка вроджена вада розвитку, онкологічне, онкогематологічне захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкий психічний розлад, цукровий діабет I типу (інсулінозалежні), гостре або хронічне захворювання нирок ІV ступеня та інші.

Читайте також:
Жителі Вараської громади менше оформлюють державну послугу "Муніципальна няня"