• Головна
  • Новини
  • Комісії з найменування та перейменування рекомендовано змінити назви шістьох вулиць у Вараській громаді

Комісії з найменування та перейменування рекомендовано змінити назви шістьох вулиць у Вараській громаді

Відбулися громадські слухання з обговорення перейменування вулиць, що підпадають під дію Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки" на території Вараської громади.

"Упродовж двох місяців усі охочі могли надавати свої пропозиції у вигляді письмових звернень на адресу виконавчого комітету щодо перейменування вулиць Бегми та Колгоспна у с.Більська Воля, вулиці Жовтнева у с.Рудка, вулиць Партизанська та Колгоспна у с.Сопачів, вулиці Колгоспна у м.Вараш. На громадських слуханнях ми розглянули запропоновані варіанти перейменувань вулиць, які нам надійшли. Ці пропозиції будуть рекомендовані комісії з найменування та перейменування мікрорайонів, вулиць, провулків, площ, скверів та інших об’єктів на території Вараської міської територіальної громади", – зауважила заступник начальника Відділу архітектектури та містобудування Наталія Колесінська.

3033

Зокрема, начальник відділу, головний архітектор Владислав Ільницький запропонував перейменувати вараську вулицю Колгоспна у Північну. Під час обговорення присутні на слуханнях 2 грудня проаналізували усі запропоновані назви та вирішили підтримати пропозицію "вул.Північна".

3035

Щодо вулиць у с.Більській Волі, то комісії рекомендуватимуть вул.Колгоспну перейменувати на вул.Затишна, вул.Бегми на вул.Садова. Стосовно вулиць у с.Сопачеві присутні вирішили змінити назву вул.Партизанська на вул.Кар’єрна, а вул.Колгоспна на вул.Зоряна.

Жваву дискусію викликало перейменування вул.Жовтнева у с.Рудка. Так, надійшло дві пропозиції: вул.Щаслива та вул.Білоозерська. Оскільки останній варіант уже є у реєстрі вулиць с.Рудка, то секретарю комісії Наталії Колесінській було доручено звернутися до рівненської філії Державного підприємства "Національні інформаційні системи" для отримання консультації. За її результатом члени комісії з перейменувань мають визначитися щодо запропонованих варіантів назв.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!