• Головна
  • Новини
  • Рівненщина повернулася до "жовтої" карантинної зони, а для невакцинованих залишається "червона"

Рівненщина повернулася до "жовтої" карантинної зони, а для невакцинованих залишається "червона"

Державна комісія ТЕБ і НС ухвалила рішення щодо виведення Рівненщини з "червоної" до "жовтої" зони епідемічної небезпеки.

За інформацією Рівненської ОДА, в області повністю стабілізувалися показники щодо COVID-19. Поступово зменшується навантаження на систему охорони здоров’я. Зокрема, за останній тиждень заповненість "ковідних" закладів зменшилася із 47% до 40,3%.

Водночас, із 6 грудня в Україні набули чинності нові карантинні правила, які передбачають посилення обмежень у "жовтій" зоні. Для невакцинованих громадян області діятимуть усі заборонні обмеження та правила, характерні для "червоної" зони.

При запровадженні жовтого рівня епідеміологічної небезпеки діятимуть наступні обмеження, зокрема:

  • буде заборонено роботу закладів освіти, у яких вакциновано принаймні однією дозою менше 100% співробітників;
  • проведення масових заходів, за виключенням атестації здобувачів освіти;
  • робота кінотеатрів, театрів та інших закладів культури;
  • робота закладів громадського харчування, окрім замовлень із собою та доставки;
  • робота спортзалів, басейнів;
  • діяльність закладів із розміщення, окрім готелів, санаторних і соціальних закладів;
  • міжобласні та міжнародні перевезення.

Усі ці вимоги скасовуються, якщо усі працівники та відвідувачі матимуть один із документів: "жовтий" COVID-сертифікат (чинний 30 днів), "зелений" COVID-сертифікат, міжнародне свідоцтво про вакцинацію, іноземний COVID-сертифікат про щеплення вакцинами, негативний результат ПЛР (чинний 72 години), сертифікат про одужання від COVID-19 (чинний 105 днів).

264664950

Закликаємо жителів Вараської громади вакцинуватися, щоб зменшити навантаження на медичну галузь області, зберегти здоров’я та життя своє та своїх рідних.

Нагадаємо, Центр вакцинації населення від COVID-19 у Вараші працює у приміщенні Центру дозвілля за адресою м-р Будівельників 2А ("Лісова пісня"). Центр працює щодня із 8:00 до 16:00 без вихідних. Щеплення відбуваються вакцинами CoronaVac, Pfizer, Moderna. Попередній запис для вакцинації відбувається у сімейного лікаря або за номером телефону (067) 678-76-32, або у порядку "живої" черги. Також усі ФАП та амбулаторії Вараської громади забезпечені вакцинами проти COVID-19, вакцинація там відбувається за попереднім записом.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!