У Вараській громаді побільшало хворих COVID-19

Як і прогнозували медики, опісля новорічно-різдвяних свят стрімко зростає кількість хворих COVID-19. Таке явище пов'язують із недотриманням карантинних обмежень, а також із періодом відпусток та подорожей, що є притаманним для цієї пори.

За словами заступника директора Вараського центру первинної медичної допомоги Павла Пана, близько третини хворих COVID-19 у Вараській громаді, котрі нещодавно одержали підтвердження зараження, – вакциновані.

До слова, очільник Рівненької ОДА Віталій Коваль, його заступники Ігор Тимошенко та Людмила Шатковська минулого тижня захворіли COVID-19. Чиновники вакциновані проти коронавірусу. Медики повідомляють, що завдяки цьому хвороба відбувається у легкій формі.

"На нашу думку, це може бути пов’язаним зі зниженням імунного захисту, оскільки із часу піку вакцинації минуло вже півроку. Це, у свою чергу, наштовхує на думку про необхідність щеплень "бустерною" дозою вакцини проти COVID-19 усім групам населення. Ще одна причина – підозра падає на підробку сертифікатів про вакцинацію. Документально люди може і захищені від коронавірусу, натомість організм абсолютно немає жодного захисту проти нього", – зауважує Павло Пан.

У Міністерстерстві охорони здоров'я України відмічають, що невакциновані українці мають удесятеро вищий ризик смертності від COVID-19 та у 4,5 раза вищий ризик госпіталізації, ніж вакциновані. За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка "ризик смертності серед невакцинованого населення більший, ніж у повністю вакцинованого, в 10 разів".

"За четвертий квартал 2021 року майже 95% осіб, що померли, були невакциновані", – зауважив Віктор Ляшко.

Закликаємо жителів Вараської громади вакцинуватися, щоб зменшити навантаження на медичну галузь області, зберегти здоров’я та життя своє та своїх рідних.

Нагадаємо, Центр вакцинації населення від COVID-19 у Вараші працює у приміщенні Центру дозвілля за адресою м-р Будівельників 2А ("Лісова пісня"). Центр працює щодня із 9:00 до 15:00 без вихідних (обідня перерва з 12:00 до 12:30). Щеплення відбуваються вакцинами CoronaVac, Pfizer, Moderna.

Попередній запис для вакцинації відбувається за номером телефону (067) 678-76-32 або у порядку "живої" черги. Також усі ФАП та амбулаторії Вараської громади забезпечені вакцинами проти COVID-19, вакцинація там відбувається за попереднім записом.

Читайте також:

"Бустерну" дозу вакцини вже можна одержати у Центрі вакцинації м.Вараш

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! Telegram, Viber Приєднуйтесь!