• Головна
  • Новини
  • Представникам бізнесу Вараської громади нагадують про зміни щодо нормативної грошової оцінки земель

Представникам бізнесу Вараської громади нагадують про зміни щодо нормативної грошової оцінки земель

Змінилося значення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель і земельних ділянок за 2021 рік. Про це повідомляє Відділ земельних відносин виконавчого комітету Вараської міської ради.

Відповідно до інформації, наданої Державною службою статистики України, індекс споживчих цін за 2021 рік становив 110%.

Таким чином, для сільськогосподарських угідь (рілля, багаторічні насадження, сіножаті, пасовища та перелоги) коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки складає 1,0, а для земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення – 1,1.

"Хочемо звернути увагу фізичних осіб-підприємців, керівників та бухгалтерів підприємств, установ, організацій, що використовують земельні ділянки у нашій громаді, що змінилися коефіцієнти індексації нормативної грошової оцінки земель і земельних ділянок. Отже, треба пам’ятати про це, коли подаватимете декларацію до податкової, і, відповідно, врахувати нормативну грошову оцінку земельної ділянки, яка буде проіндексована з врахуванням відповідного коефіцієнту. Для цього, користувачі земель державної та комунальної власності, можуть замовити витяг про нормативну грошову оцінку земельних ділянок у територіальному органі Держгеокадастру, де буде вказана сума, котру треба внести в декларацію. Для цього необхідно подати заяву до територіального органу Держгеокадастру через Центр надання адміністративних послуг, спрямувавши поштою або в електронній формі через Єдиний державний портал адміністративних послуг",  – зауважує начальник Відділу земельних відносин Олена Власова.

Отримані відомості про нормативну грошову оцінку земельної ділянки стануть підставою для формування податкової декларації з плати за землю на 2022 рік, яка щороку, станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року, подається до відповідного органу Державної податкової служби за місцезнаходженням земельної ділянки.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! Telegram, Viber Приєднуйтесь!