• Головна
  • Новини
  • Підлітки Вараської громади можуть отримати щеплення проти COVID-19

Підлітки Вараської громади можуть отримати щеплення проти COVID-19

Діти віком від 12 років можуть отримати щеплення проти COVID-19 без обов’язкової наявності рутинних щеплень. Про це сьогодні повідомив головний санітарний лікар Рівненської області Роман Сафонов під час онлайн-брифінгу за участі першого заступника голови Рівненської ОДА Сергія Подоліна.

Міністерство охорони здоров’я України скасувало вимогу про обов’язкову наявність усіх рутинних щеплень для вакцинації дітей від 12 років проти COVID-19. Про це йдеться у наказі №64 від 13.01.2022. Відтепер дітям віком від 12 до 17 років надана можливість отримати доступ до вакцинації проти COVID-19 незалежно від наявності щеплень, які відповідають Календарю профілактичних щеплень.

"Із появою нових штамів вірусу зміщуються групи зараження. Вірус шукає для себе нові біологічні ніші та знаходить їх усе більше серед дітей. У зв’язку з цим МОЗ своїм наказом дозволило відтермінувати так зване "рутинне щеплення" на певний час для дітей від 12 років, щоб дати можливість провакцинувати і захистити їх від COVID-19", – зазначив Сафонов.

Як повідомив заступник директора Вараського центру первинної медичної допомоги Павло Пан, працівники Центру вакцинації населення м.Вараш уже готові приймати дітей для щеплень.

Відтепер для того, щоб вакцинувати дитину 12-17 років від коронавірусної хвороби, батькам достатньо просто записати її до будь-якого пункту чи центру щеплення. Адреси та контакти центрів та пунктів можна знайти на https://vaccination.covid19.gov.ua/list

Із собою треба мати свідоцтво про народження (для дітей 12-13 років) або паспорт та ідентифікаційний код (для дітей 14-17 років) для того, щоб дані про вакцинацію внесли в електронну систему охорони здоров’я.

Дітям 12-13 років для щеплення необхідна згода одного з батьків або опікуна.

Для вакцинованих від COVID-19 також є можливість генерації дитячого COVID-сертифікату.

Нагадаємо, Центр вакцинації населення від COVID-19 у Вараші працює у приміщенні Центру дозвілля за адресою м-р Будівельників 2А ("Лісова пісня"). Центр працює щодня із 9:00 до 15:00 без вихідних (обідня перерва з 12:00 до 12:30). Щеплення відбуваються вакцинами CoronaVac, Pfizer, Moderna.

Попередній запис для вакцинації відбувається за номером телефону (067) 678-76-32 або у порядку "живої" черги. Також усі ФАП та амбулаторії Вараської громади забезпечені вакцинами проти COVID-19, вакцинація там відбувається за попереднім записом.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! Telegram, Viber Приєднуйтесь!