• Головна
  • Новини
  • У Вараській громаді встановлено "червоний" рівень епіднебезпеки

У Вараській громаді встановлено "червоний" рівень епіднебезпеки

Із 27 січня на території Вараської громади встановлено "червоний" рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення сьогодні ухвалила Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вараської МТГ.

Також, після заслуховування інформації про стан захворюваності серед населення громади, серед школярів та педагогів навчальних закладів, члени комісії ухвалили рішення про тимчасове призупинення освітнього процесу із 27 січня до 6 лютого (включно) у загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах громади. Дошкільні навчальні заклади працюватимуть у звичному режимі.

5797

Олександр Мензул

"Ми вимушені запровадити карантин в освітніх закладах адже спостерігається різке захворювання серед дітей та педагогів. І це не лише захворювання COVID-19, а й, так зване, сезонне захворювання на ГРВІ. Є школи, де хворіє 40% дітей ", – зауважив голова комісії ТЕБ і НС, міський голова Олександр Мензул.

Відмітимо, що станом на середу, 26 січня, у закладах загальної середньої освіти громади були відсутні 1764 учні (що складає 23% школярів). Водночас, 25 січня хворих дітей було 1550. Найгірша ситуація щодо захворюваності спостерігається у Більськовільському, Мульчицькому ліцеях, вараських ліцеях №1,3,4. Окрім школярів, хворіють і педагоги – у громаді нині є заклади, де на робочому місця присутньо менше половини освітян.

Протоколи комісії ТЕБ і НС Вараської міської територіальної громади

Вараський районний відділ Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України у свою чергу інформує, що упродовж 17-23 січня у м.Вараш відбувається зростання захворюваності на ГРВІ. За медичною допомогою із приводу грипу та інших ГРІ звернулося 376 мешканців центру громади (серед них 175 дітей до 17 років) . Це на 37,5% більше, ніж упродовж 10-16 січня.

IMG 5790

Окрім цього члени комісії розглянули ситуацію щодо пожеж і загибеллю людей у них на території громади у 2021 році, обговорили заходи щодо їх попередження та підбили підсумки роботи комісії ТЕБ і НС за попередній рік і затвердили план роботи на поточний.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! Telegram, Viber Приєднуйтесь!