• Головна
  • Новини
  • "Соціальна" та "комунальна" комісії спільно обговорювали питання придбання обладнання для вараської лікарні

"Соціальна" та "комунальна" комісії спільно обговорювали питання придбання обладнання для вараської лікарні

Відбулося спільне засідання Комісії з питань комунального майна, житлової політики, інфраструктури та благоустрою та Комісії з питань соціального захисту та охорони здоров’я, а опісля – засідання Комісії з питань комунального майна, житлової політики, інфраструктури та благоустрою Вараської міської ради.

На початку засідання 26 січня депутати ухвалили рішення щодо спільного обговорення рішення виконавчого комітету Вараської міської ради стосовно закупівлі обладнання для Вараської багатопрофільної лікарні.

5746

Начальник Відділу охорони здоров’я Департаменту соціального захисту та гідності Вікторія Михайловська доповіла членам комісій, що з метою забезпечення ефективної системи для проведення лікувального процесу у громаді, зниження рівня захворюваності, налагодження ефективного функціонування системи надання населенню доступної і високоякісної медичної допомоги та у рамках фінансування і дотримання вимог щодо фінансування 17 пакетів Національної служби здоров’я України є необхідність закупити спеціалізоване медичне обладнання та матеріали відповідно до комплексної програми "Здоров’я" на 2022-2025 роки.

Членами комісій було вирішено, що придбання такого обладнання потрібне для підтримки здоров’я населення Вараської громади та піднесення медичних послуг у лікарні на новий рівень.

5760

Також на спільному засіданні депутати обговорили і питання створення у Вараській громаді центра крові. За словами міського голови Олександра Мензула, який взяв участь в обговоренні, нині відбуваються необхідні документальні процедури для початку функціонування у громаді такого центру.

До порядку денного засідання "комунальної" комісії було включено 17 питань, одне із питань було запропоновано виключити з проєкту порядку денного на доопрацювання, а також додатково включити питання щодо проєкту рішення про затвердження форми контракту з керівником підприємства, заснованого на комунальній власності.

5756

Інші питання комісії стосувалися проєктів рішень щодо передачі незавершених капітальних інвестицій (проектно-кошторисної документації) з КНП “Вараський центр первинної медичної допомоги” на баланс Департаменту житлово-комунального господарства, майна та будівництва, передачі в оренду комунального майна, включення до Переліку першого та другого типів об’єкта нерухомого майна комунальної власності та передачу його в оренду без проведення аукціону, передачі вартості виконаних робіт із поліпшення об’єкта основних засобів, внесення змін до рішення Вараської міської ради щодо створення постійно діючої комісії з контролю за використанням комунального майна, яке передано в оренду. Члени комісії підтримали їх.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! Telegram, Viber Приєднуйтесь!